GM patronu Mark Reuss, içten yanmalı motorları bırakmayacaklarını açıkladı. Aslına baktığımızda General Motors, en güçlü EV stratejisine sahip şirketlerden birisi. Şirket, EV rekabetinde, Tesla’yı kendi silahı ile vurmayı bile istiyor. Fakat açıklamaya göre şirket, içten yanmalı otomobil piyasasından da çekilmeyi düşünmüyor. Şirketin patronu Reuss bu konuda geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaptı. Bu açıklamada ise, içten yanmalı motorlara sahip otomobillerin hala çok büyük bir pazara sahip olduğunu söyledi. Ardından ise General Motors şirketinin bu pazardan çekilmeye hazır olmadığını belirtti. 2023 yılında 400.000 adet elektrikli araç satmayı planlayan şirket diğer yandan ise içten yanmalı otomobillerinde üretiminde hız kesmeyecek gibi duruyor. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

General Motors İçten Yanmalı Araçlar Sayesinde EV Modellerinin Bütçesini Sağlıyor

Aslında hepimiz otomobil piyasasını yakından takip ediyoruz. Neredeyse tüm üretici şirketler elektrikli araçlara hazır hale gelmek için milyarlarca dolar para harcıyorlar. Peki sizce bu parayı nasıl finanse ediyorlar? Tabii ki de içten yanmalı motorlu araç satışından. Her ne kadar gelecek, elektrikli araçların olsa da unutulmamalıdır ki bugün hala geleneksel araçların çağındayız. GM CEO’su Mary Barra, şirketin 2023 yılında Kuzey Amerika pazarında 400.000 EV satmayı planladığını açıkladı. Ayrıyeten ise bu hedefin 2025 yılında 1 milyon olduğunu da belirtti. Peki bunun olması için şirketin oldukça yüklü bir finans kaynağına sahip olması gerekmez mi? Evet gerekir. GM şirketi de bu konuda diğer otomobil üreticileri gibi içten yanmalı pazarını kullanıyor. Fakat GM, bunu cesurca söyleyen nadir şirketlerden.

GM içten yanmalı motorlu araçları terk etmeyecek

Şirketin patronu Mark Reuss açıklamasında bu durumu net olarak ifade etti. Reuss açıklamasında ”İçten yanmalı araçların çağı henüz bitmedi. Biz de GM olarak GMC ve Chevrolet markalarıyla özellikle pickup segmentinde lideriz. Bu yüzden içten yanmalı motorlu araçların bulunduğu pazarı terk etmeyeceğiz.” dedi. Bununla birlikte şirketin lider durumda olduğu içten yanmalı motorlu araç piyasasında rekabete devam edeceği de anlaşılmış oldu. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

General Motors İle İlgili Son Yazımıza Göz Atın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here