Cadillac ve Chevrolet’in de içinde bulunduğu büyük şirket General Motors Avrupa’ya tekrar dönüyor.

Şirket Alman otomobil markası 5 yıl önce PSA Grubu’na Opel’i satıp Avrupa’dan tamamen çekildiğini hatırlarsınız. Satışlarının nerdeyse tamamını Amerika’da gerçekleştiriyordu ve güncel olarak Amerika’da iyi satışlar kaydediyordu. Yaptıkları açıklamalarda General Motors Avrupa’ya göz kırptı.

General Motors

Elektrikli Otomobil Üreticisi Olarak Avrupa Kıtasına Dönüyor!

General Motors CEO’su Mary Barra’nın, bazı açıklamaları ise şöyle:

“Yaklaşık beş yıl önce, Opel şirketimizi şimdiki Stellantis’e sattık ve içten yanmalı otomobil pazarı konusunda pişmanlık duymadık. Ancak şu anda sahip olduğumuz büyüme fırsatına bakıyoruz çünkü Avrupa’ya tamamen elektrikli bir oyuncu olarak yeniden girebiliriz. Bunu dört gözle bekliyorum.”

Şirketin bünyesinde bulunan Chevrolet Corvette ve bazı Cadillac sınırlı sayıda satışlarını Avrupa’da halen devam ettiriyor. Bu satışlarını arttırmak için büyümekte olan elektrikli otomobil pazarına girmek istiyor. Ancak ilerleyen yıllarda hemen gerçekleşeceği öngörülmüyor. Çünkü General Motors’un elektrikli otomobil sayısı belli bir seviyeyi aştıktan sonra General Motors tekrardan aktif olarak Avrupa kıtasında yer alacak.

Elektrikli otomobil üretimi son yıllarda hızla arttı. En önemli otomobiller listesine General Motors’un rakipleri Nissan Leaf 2.0. Jaguar I-Pace. .Tesla Model 3. Volkswagen e-Golf. . Porsche  Mission E. Chevrolet Bolt EV. Mercedes-Benz Generation EQ. NIO EP9. markaları adını kazıyarak girmişti. General Motors’un bünyesinde bulunan elektrikli aracı Cadillac Celestiq ile büyük sükse yakalamıştı. Şimdi ise gözler; Avrupa’ya giriş yaparken çıkartacağı yeni elektriklisinde!

Chevrolet Corvette Yakında Elektrikli Olacak

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here