Chevrolet Corvette Yakında Elektrikli Olacak

0
1038
Elektrikli Chevrolet Corvette

Chevrolet markasının Corvette modeli hiç kuşkusuz otomobil tutkunları tarafından her dönem sevilmiştir. Corvette’nin bu kadar ilgi görmesinde ki en büyük etken, tasarlamış olduğu her spor otomobilinde tüm sektöre öncülük etmiştir. Ayrıca kusursuz tasarımı, spor otomobilleri arasında çok daha fazla tercih edilmesine bir sebeptir. Chevrolet şimdi ise başka bir yenilikle geliyor… Yeni hibrit Corvette çok yakında kullanıcılarıyla buluşacak.

Chevrolet Corvette Genel Bakış

chevrolet corvette hibrit olacak

Chevrolet Corvette, GM Motors tarafından yaratılmış bir spor otomobildir. 1950’lerden beri spor otomobillere Amerikan tarafında yön vermektedir. Her ne kadar rakipleri çok güçlü olsa da ilkleriyle adından söz ettirmeyi başarmış bir modeldir. Örnek verecek olursak Corvette, ilk defa 1950’li yıllarda fiber glass malzemeden üretilmiştir. Bu sayede kısa sürede popülerleşmiş ve en çok satan spor otomobillerin arasına girmiştir. Daha sonra yarışlarda gösterdiği üstün başarılar sayesinde satış rakamları patlamıştır.

Chevrolet Corvette Hibrit ve Elektrikli Modeli Nasıl Olacak?

Hibrit Corvette

Chevrolet markası yaptığı bir açıklamada yakında Hibrit bir modelin üretileceğini ve daha ilerisi için ise tamamen elektrikli bir otomobil tasarladıklarından bahsetti. Elektrikli Chevrolet Corvette için tüm dünyada geri sayım başladı. Chevrolet markasının, Twitter’da paylaştığı kamufle Corvette’nin Hibrit olduğu düşünülüyor. Bu kamufle modelin ise 2023 yılından önce satışa sunulacağı doğrulandı. General Motors CEO’su 2023 yılında piyasada olacağını Twitter hesabından kullanıcılarla paylaştı.

Elektrikli Chevrolet Corvette Tüm Detaylar

  • Elektrikli Chevrolet Corvette’nin gücünü piller sağlayacak. Bu piller aracın ön tekerleklerinin arasında bulunacak.
  • Elektrik modunda önden çekişli, normal modda ise arkadan çekişli bir araç olacak.
  • Tasarım olarak daha sade ve minimalist bir görünüme sahip olacak.
  • Elektrik modunda motora özel bir spor ses verilecek böylece elektrikli motorun ince sesinden ziyade güçlü bir spor araba sesi gelecek.

Yayınlanan fragmanda aracın V8 motorlu olduğu görülüyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi aracın 4 çeker olması diğer spor araçlardan farkını ortaya koyuyor. Ön tekerler elektrikli motordan güç alırken arka tekerler ise devasa V8 motorundan güç alacaklar.

Önümüzdeki aylarda elektrikli Chevrolet Corvette modeli hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam edecektir. Siz bu aracın Hibrit modeli ve tamamen elektrikli hali hakkında ne düşünüyorsunuz ?

2.El Chevrolet Corvette İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here