Mercedes-AMG One, Nürburgring Nordschleife’de yeni rekorun sahibi oldu. Yeni rekorun sahibi olan model, 20.8 kilometrelik parkuru 6 dakika 35.183 saniyede turladı. AMG One modelinden önce ise bu rekorun sahibi 6 dakika 43.0 saniye ile Manthey Racing yükseltmelerini alan bir Porsche 911 GT2 RS idi. Fakat tarihler 28 Ekim 2022’yi gösterdiğinde mekanın sahibi değişti. Ayrıca AMG One modeli bu rekoru nemli bir pistte kırdı. Hatta bu sebepten bazı aksaklıklar da yaşandı. Hava şartları kötü olduğundan dolayı deneme için bekleme kararı alındı. Hava durumu düzeldiğinde ise Mercedes’in pisti kullanmak için sadece 1 saat süresi kalmıştı. Fakat AMG One, bu dar zamana ve aksiliklere rağmen rekoru kırarak yeni kral olmayı başardı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Mercedes-AMG One, Rekoru İki Defa Kırdı

Evet başlıkta bir yanlışlık yok. Mercedes-AMG One modeli rekoru tam olarak iki kere kırdı. Modelin sürücü koltuğunda bulunan Maro Engel, pistte kalan süre dolmadan önce Porsche’nin sahip olduğu rekoru kırdı. Bunun ardından ise pist koşulları biraz daha iyileşti ve sürücü bir tur daha denemek istedi. Bu son turda ise Mercedes-AMG One modeli, az önce kırmış olduğu rekoru daha da iyileştirerek yapılan en iyi son iki derecenin sahibi oldu. Bu deneme ile ilgili ise modelin sürücüsü Maro Engel, “Bu pist koşullarıyla böyle bir tur zamanı yapabileceğimizi beklemiyordum. Pistin bazı önemli bölgeleri henüz tamamen kuru değildi, bu da durumu zorlaştırdı. Bu, kesinlikle özel bir mücadeleydi.” açıklamasını yaptı. Ayrıca eklemek isteriz ki rekorun kırılmasının ardından Mercedes, AMG One modelinin üretime uygun olduğunu doğrulamak için bir notere de başvurdu.

Mercedes-AMG One rekor kutlaması

Formula-One modelinden türetilen Mercedes-AMG One modeli 1.6 litrelik bir V6. Ayrıca model dört adet elektrikli motora ve tam 1.063 beygir gücüne sahip durumda. Yeni kral, 0’dan 100’e 2.9 saniyede ulaşabiliyor ve 352 km/sa maksimum hıza sahip.

 

Satılık Tüm Mercedes Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here