11. nesil Honda Accord görücüye çıktı. Bir modeli tam olarak 11 nesildir hayatta tutmak oldukça zor bir iş olsa gerek. Bugüne kadar birçok markanın modellerini yeni nesillere taşırken aradıklarını bulamadıklarına şahit olduk. Fakat tüm bunlara rağmen Honda, Accord modelini tam 11. nesline taşımayı başardı. Üreticiler, tutulan modelleri yeni nesle taşırken pek fazla değişiklik yapmayı tercih etmiyorlar. Öyle ki Honda da bu yoldan gitmiş gibi gözüküyor. İsterseniz lafı fazla uzatmadan sizler için derlediğimiz tüm detaylara geçelim. Hadi başlayalım.

11. Nesil Honda Accord Yeni Motor Seçenekleriyle Geliyor

11. nesil Honda Accord modelinin incelemesine ilk olarak motoruyla başlamak istiyoruz. Modelde farklı ve yeni motor seçenekleri mevcut olacak. Bundan böyle Accord familyası, opsiyonel olarak sunulan 2.0 litrelik benzinli motora sahip olmayacak. Ayrıca Accord Hybrid modelinin gücü de 204 PS’ye kadar düşürülmüş durumda. Fakat model hala aynı nesil hibrit sistemini kullanıyor. Buna ek olarak ise modelin tork çıkışı 335 Nm’ye yükseltilmiş durumda. Şirket, bu ufak değişiklikler sayesinde 11. nesil Honda Accord’un sürüş keyfinin artacağını düşünüyor. Ayrıca ülkemizde popüler olan 1.5 litrelik VTEC motor, piyasada kalmaya devam edecek. CVT şanzıman ile eşli olan bu motor, tüm gücünü ön tekerleklere yollayacak. Ayrıca yeni nesil ile beraber gelecek olan yeni bir süspansiyon sistemi de mevcut. Bu durum da üreticinin, sürüş keyfinin artacağı konusunda olan düşüncesini destekler nitelikte.

Yeni Modelin Tasarımda Yoğun Bir Civic Etkisi Hakim Durumda

Modelin tasarım detaylarını incelemeye geçtiğimizde ise yoğun bir değişiklik olduğunu fark edebiliyoruz. Ayrıca 11. nesil Honda Accord, kardeşi olan Civic modelinin tasarımından oldukça etkilenmiş diyebiliriz. İlk bakışta göze çarpan ince far takımı ve ızgarayı gözünüz bir yerlerden ısırıyor olabilir. Evet, modelde tam bir Civic rüzgarı hakim. Buna ek olarak ise yeni nesil Accord, eski nesle göre tam 71 mm daha uzun. Bu ufak bir detay olarak gözükse de otomobillerde oldukça fark edilebilir bir değişiklik.

Şimdi ise 11. nesil Honda Accord modelinin kabin içine geçelim. Civic rüzgarı modelin kabin içinde de devam ediyor durumda. Hatta ilk bakışta ön konsolun tamamen Civic modelinden alındığını söylemek yanlış olmaz. Modelin dolu paketlerinde bu ekranın büyüklüğü 12.3 inçe kadar ulaşabiliyor. Fakat standart tüm Accord modelleri 10.2 inçlik dijital gösterge paneline sahip olacak. Diğer yandan ise 11. nesil Honda Accord, piyasaya çıktığı günden bugüne ilk defa  diz ve arka yolcu hava yastığını standart olarak sunacak. Ayrıca model, yeni güncellemeler ile de sürekli gelişimine devam edecek.

Peki siz 11. nesil Honda Accord hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Honda Accord Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here