Porsche, Formula E’de 4. sezonuna hazırlanırken, yeni 99X Gen3 Formula E aracını tanıttı. Birazdan görsellerini de inceleyeceğimiz bu canavar 14 Ocak 2023’de Mexico City E-Prix’de ilk yarışına çıkacak. Yeni Gen3 araçlarında büyük bir motor değişikliği mevcut. Üretici şirket, Gen2 araçlarında 339 beygir olan güç sınırını, yeni modellerinde 475 beygir gücüne yükseltecek. Buna ek olarak ise artık kendi arka motorlarını da tasarlayacaklar. Ayrıca yeni Formula E aracında, önceki Gen3 araçlarının 280 km/h olan hızı 321 km/h olabilecek. İsterseniz bu canavarın tanıtımı için 14 Ocak tarihini beklemeyelim ve hemen incelemeye başlayalım. Tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Porsche 99X Gen3 Formula E Aracı Ön Aksında da Bir Motora Sahip Olacak

Yeni Porsche 99X Gen3 Formula E aracı için konuşacak çok fazla özellik mevcut. Fakat ilk bahsetmek istediğimiz güncelleme modelin ön aksında da bulunan bir adet motor. Fakat bu motor bildiğimiz motorlar gibi çalışmıyor. Bu yeni kurulum, araca rejeneratif frenleme gücü sağlıyor. Frenlemeden bahsetmişken, yeni 99X Gen3 modelinde geleneksel arka frenler de mevcut değil. Diğer yandan modeldeki pil kapasitesi, bir önceki nesle göre azaltıldı. Önceki nesilde 52 kW saat olan pil kapasitesi şimdi 38.5 kW saat olarak değiştirildi. Bu değişiklik ise tahmin edebileceğiniz üzere yeni modelin çok daha hafif ve çevik olması için yapıldı.

Tüm bunlara ek olarak ise Porsche 99X Gen3 aracının tasarımı hakkında da bir kaç detay vermek istiyoruz. Fotoğraflardan da anlaşılabileceği üzere, ön tekerleklerin üzerinde bulunan büyük kaplamalar yeni modelde mevcut olmayacak. Modelin arka kısmını incelediğimizde ise yeni alçak kanat gözümüze çarpıyor. Bunun varlığı ise modele kesinlikle karakteristik olarak yeni bir hava katıyor.

Yeni Model, Motor Sporlarının Geleceğini Şekillendirecek

Porsche 99X Gen3 Formula E aracı hakkında Porsche Motorsport Başkan Yardımcısı Thomas Laudenbach açıklama yaptı. Laudenbach, “Weissach’taki geliştirme ekibimiz bu yarış arabasına deneyimlerini aktardı. Tamamen yeni Formula E nesli gibi, Porsche 99X Electric Gen3 de tamamen elektrikli yarışlarda teknolojik bir kilometre taşını temsil ediyor. Formula E ve ayrıca Porsche için, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 9. sezonunda bu yeni otomobillerin yarışlara katılması, motor sporlarının geleceğini şekillendiren önemli bir adımdır.” dedi.

Satılık Tüm Porsche Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here