Mercedes-Benz C Serisi, en güvenli otomobiller arasına girmeyi başardı. Otomobillerinin güvenliğini denetleyen bir kurum dediğimizde çoğumuzun aklına Euro NCAP gelmekte. Fakat bu işi yapan farklı kurumlarda mevcut. Amerika’da otomobillerin güvenliğini denetleyen kurumlardan birisi olan IIHS, radarına Mercedes-Benz C Serisini aldı. Kar amacı gütmeyen bu kuruluş, Mercedes-Benz C Serisini bir düzine güvenlik testine soktu. Bu testlerin ardından ise IIHS, bu modele Top Safety Pick+ derecesini verdi. Kısaca söylemek gerekirse C Serisi, en yüksek güvenlik derecesinin sahibi oldu. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Mercedes-Benz C Serisi, En Yüksek Dereceyi Alan 3. Otomobil Oldu

Bu sene içerisinde IIHS, birçok farklı modeli daha incelemeye almıştı. Şu ana kadar test ettiği modeller arasında ise Top Safety Pick+ derecesini alan sadece iki otomobil olmuştu. Bunlar ise Toyota Tundra ve Hyundai Ioniq 5 modelleri idi. Bu modellerin ardından Mercedes-Benz C Serisi de en yüksek güvenlik derecesine sahip otomobiller kervanına dahil oldu. Mercedes-Benz C Serisi, IIHS’nin yaptığı testlerde, sahip olduğu farlar ile öne çıktı ve birçok övgü aldı. Kurum, otomobilin sahip olduğu statik ön far aydınlatmasını oldukça övdü. Ayrıca modelin standart özellikleri arasında bulunan  Aktif Frenleme Asistanı da IIHS tarafından oldukça gelişmiş olarak nitelendirildi.

Mercedes-Benz C Serisi IIHS çarpışma testi
Örnek resimdir

Yapılan Testler, Yeni Yıl İle Birlikte Oldukça Zorlu Kriterlere Sahip Olacak

IIHS’nin 2023 yılı itibariyle yapacağı testlerin kriterlerini de oldukça zorlaştıracağı öğrenildi. Mevcut durumda otomobillerin kaportaları oldukça gelişmiş ve sağlam olarak üretiliyor. Çünkü sektörde, kaporta sağlamlığı açısında belli bir standart mevcut durumda. Fakat Euro NCAP veya IIHS gibi kurumlar otomobillerin güvenlik derecelerini belirlerken tek kıstasları kaporta sağlamlığı olmuyor. Bu duruma ek olarak aktif ve pasif güvenlik sistemleri ve bu sistemlerin ne kadar sağlıklı çalıştığı da derecelendirmede oldukça önemli durumda.

Peki siz bu güvenlik testleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Satılık Tüm Mercedes-Benz Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here