Toyota Türkiye CEO’su Otomotiv Sektörünü Değerlendirdi

0
1310
Toyota Türkiye CEO'su Otomotiv Sektörünü Değerlendirdi

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, otomotiv sektörünü değerlendirdi. Bozkurt, otomotiv pazarının performansını birçok farklı yönden değerlendirdi. Her geçen gün müşteri tercihlerinin SUV modellere yöneldiğini şu sözlerle açıkladı: “2017 yılında 117 binli seviyelerde olan SUV segmentinin bu yıl 200 bin adet civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Sadece 5-6 yıl içerisinde hacmin neredeyse ikiye katlandığını söyleyebiliriz.

“Sedanlara İlgi Giderek Azalıyor”

Toyota Türkiye CEO'su Otomotiv Sektörünü Değerlendirdi

Toyota Türkiye CEO’su Bozkurt, “Müşteri tercihlerinin değişimi sonucu sedan segmenti konumunu kaybetmeye devam ediyor. İlk 9 ayda sedan pazarı yüzde 40,1’den yüzde 37,4’ye düştü. Ancak SUV pazar payı yüzde 34,9 seviyesinden yüzde 40,4’e çıktı. Ayrıca bu trend artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ali Haydar Bozkurt, yıl sonu ve 2023 hedeflerine ilişkin konuştu. Bozkurt, “Geçen yıldan bu yana planlama yapmakta güçlük çektiğimiz bir dönemi yürütmeye çalışıyoruz. Üretim bacağında çip krizi sorunlarıyla yıla başladık, ardından lojistik ve ham madde krizi baş gösterdi. Bunların üzerine Rusya-Ukrayna savaşı başlayınca durum daha kompleks bir hale dönüştü. Kasım ayındaki öngörülerimize göre, planlanan adette ürün gelirse son iki ayda 14 bin civarında araç satışı gerçekleştirerek yılı 49-50 bin adet civarında kapatabileceğimizi düşünüyoruz. dedi.

Toyota Türkiye Rekor Kırma Potansiyeline Sahip

Toyota Türkiye CEO'su Otomotiv Sektörünü Değerlendirdi

Bozkurt Türkiye için “Bununla birlikte önümüzdeki yıl tüm belirsizliklere karşın tüm zamanların rekorunu kıracak hedefe sahibiz. Corolla Cross Hybrid’in de katkısıyla 2023’te en yüksek satış adedimize ulaşmayı hedefliyoruz.” sözlerini kullandı. Ek olarak yıl sonu ve 2023 pazar tahminini de paylaşmayı ihmal etmedi. Bu konuda tahmin yapmanın çok zor olduğunun altını çizdi. Bozkurt, “Onlar da kendilerini büyük ihtimalle bilemiyordur. Sektördeki tüm oyuncular olarak 2 yıldır bunu yönetmeye çalışıyoruz. Benim gözlemlediğim, kasım ve aralıkta mucizevi bir yerden araç bulunamayabilir. Bu durumda ise markalar bazında herhalde geçen yılın çok az altında bir pazar kapanışı olacak.” dedi.

Sıfır KM Toyota Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here