Japonya’nın otomotiv devi Honda, yeni tasarımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle konsept araçlara daha çok ilgi gösteren şirket bu konseptleri hayata geçirmeyi planlıyor.

Japon otomotiv şirketi Honda’nın yeni elektrikli konsepti e;N2 modelinin yeni görsellerini paylaştı. Elektrikli araç pazarına yönelik olarak tasarlanan bu araç, diğer Honda modellerinden çok farklı bir yapıya sahip.

Honda’nın Yeni Elektrikli Konsepti e;N2 Genel Bakış

Honda e;N2

Honda geçtiğimiz yılda toplam 5 tane konsept araç tanıtmıştı. Honda’nın yeni elektrikli konsepti e;N2 ise bu araçlar arasından e;N coupe’nin devamı olarak gözüküyor. Hatchback ve sedan arası bir segmente oturan konsept aracın dış tasarımda daha keskin çizgiler yer alıyor. Aracın her iki kısmında da bulunan LED ışık oldukça dikkat çekici.

Ön ve arka tamponda yatay çizgilere yer verilen konsept aracın, tamamen koyu renge sahip jantları da bu tasarımı tamamlıyor.

İç Tasarımı

Honda'nın Yeni Elektrikli Konsepti e;N2

Aracın iç tasarımında tamamen dikdörtgen şekilde tasarlanmış fütüristik çizgilere sahip olan direksiyon simidi, dikkat çekici olmayı başarmış. Bazı otomotiv şirketlerinin konsept araçlarında yine klasik direksiyon simidi yer alıyor. 

Aracın içerisindeki multimedya sistemi ve göstergesi kapalıyken görünmeyecek şekilde göğüs kısmına gömülmüş şekilde bulunuyor. Ön cama yansıtılan büyük bir gösterge ile de fütüristik tasarım tamamlanıyor.

Honda’nın yeni elektrikli konsepti e;N2 modelinin boyutları henüz açıklanmadı.

Honda’nın Yeni Elektrikli Konsepti e;N2 Modelinin Rekabet Edeceği Modeller

Honda'nın Yeni Elektrikli Konsepti e;N2

Honda e;N2, Tesla Model 3, BYD Seal ve Toyota BZ3 modelleriyle rekabet edebilecek. Önden çekişli “e;N Architecture F” temeli üzerine inşa edilen yeni konsept araçta Honda Sensing 360 ADAS adlı gelişmiş sürücü sistemleri bulunuyor. Bu sisteme aracın etrafında bulunan kameralar ve sensörler eşlik ediyor.

e;N2 Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Honda’nın bu konsept aracı dahil olmak üzere 2027 yılından itibaren satışa sunulması bekleniyor. Honda’nın e;N serisi 2030’lu yıllara damga vuracak gibi gözüküyor. 2030’dan itibaren şirketin Çin’de satılacak tüm modelleri elektrikli ve hibrit olacak.  

Peki ya siz Honda’nın yeni modeli hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sıfır Kilometre Honda Modelleri

Driving My Music GIF by Honda

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here