BMW otonom sürüş teknolojisini geliştirmek adına HERE ile anlaşma sağladı. Alman otomobil üreticisi, oldukça konforlu araçların yanında yüksek teknolojiyi de eklemeyi amaç edinmiş durumda. Özellikle son zamanlarda çıkan iDrive 8 yazılım sistemi ve yeni 7 Serisi’nin sahip olduğu teknolojik gelişmeler ile şirket bu noktada oldukça başarılı bir ilerleme kaydediyor. Bu konuda da çalışmalarına devam eden şirket otonom sürüş için de bazı geliştirmeler yapmayı planlıyor. Bu bağlamda Alman üreticinin otomobillerinde eller serbest özelliğinin aktifleştirilmesi adına HERE şirketiyle anlaşma sağlandı. Buna göre HERE haritaları aracın sensörleriyle iletişim kuracak ve buna göre araç hareket edecek. Fakat bu ortaklık sadece ABD ve Kanada bölgesi için geçerli olacak. Konu ile ilgili diğer detaylar ve açıklamaları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

BMW Otonom Sürüş Konusunda HERE İle Uzun Yıllardır Çalışıyor

Gerçekleştirilen ortaklık aslına bakarsak yeni bir ortaklık değil. Fakat BMW ile HERE şirketi, ortaklıklarını artık bir adım daha ileriye taşımış durumda. Bu konuda BMW’nin Otonom Sürüş Sistemi Geliştirmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Nicolai Martin de bazı açıklamalar yaptı. Martin, ”Yüksek düzeyde otonom sürüşü pazara sunmak için HERE ile uzun yıllardır çalışıyoruz. Şimdi ise işbirliğimizin sonucunun nihayet hayata geçtiğini görmekten heyecan duyuyoruz. Birlikte üstün bir sürüş deneyimi sağlama sözümüzü yerine getirmek için bir adım daha ileri gidiyoruz.” dedi.

HERE haritaları, BMW otonom sürüş için

Aslında hali hazırda yeni BMW 7 serisi zaten 130 km/saat hıza kadar SAE Seviye 2+ otonom sürüş desteği sunmakta. Fakat BMW ve HERE şirketlerinin bu ortaklığı sayesinde bu özelliğe sahip modellerinin sayısı artacak. HERE şirketinin haritaları diğer araçlara da eklendikçe otonom sürüşe sahip BMW sayısında da oldukça büyük bir artış yaşanacak. Peki siz BMW’nin otonom sürüş atılımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm BMW Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here