BMW 5 serisinin ilk elektriklisi BMW i5 Touring yeni gelişmelerle gündem oldu. 5 serisiyle birlikte gelecek ve satışa çıktığında piyasada rakibi olmayacak. (Audi, A6 Avant e- tron’un üretime geçeceğini henüz doğrulamadı.)

BMW i5 Touring

Almanya’da test aşamasında görüntülenen BMW i5 Touring ızgaraları tıpkı BMW i4 gibi normal bir şekle sahip. BMW i4 Performance tasarımını buradan inceleyebilirsiniz. Ayrıca tamamen karartıldığını görüyoruz. Yine, motor olmaması önden soğutma olmaması anlamına geliyor.

BMW i5 Touring

Görsellerde görünen i5 Touring prototipinin, kırmızıya boyalı fren kaliperlerine sahip olduğu için yüksek performanslı bir M60 modeli olduğunu düşünüyoruz.

BMW i5 M60 Touring ve i5 40 Touring’in ne tür elektrikli aktarma organı kurulumları alacağı henüz belli değil.

Motor Gücü

BMW i4, iX ve XM’den farklı olarak i5, yanmalı motorla çalışıyor. Ayrıca i7 ile aynı gövdeye sahip. Bu, i5’in en iyi M60 versiyonu,  iX M60 SUV’de bulunan aynı 610 hp (619 PS) çift motor kurulumuyla çalışıyor. Bu da dört tekerlekten çekişli vagona sıfırdan 62 mph hıza ulaşmasını sağlıyor. Yani ( 100 km/h) süre 3,8 saniye veya daha az. Ancak BMW, birçok elektrikli alternatife sahip olacak. iX, 111,5 kWh pille 516 hp (523 PS) xDrive50 olarak veya daha mütevazı bir 76,6 kWh güç paketiyle 322 hp (326 PS) xDrive40 olarak da mevcut.

Ne Zaman Gelecek?

BMW i5 Touring’in üretim tarihi, BMW’nin tamamen elektrikli i5 eDrive40 ve i5 M60 xDrive’ı piyasaya sürmesinin muhtemel olduğu 2024 İlkbaharı olarak öngörüyoruz. Motor serisi, i5 sedana oldukça benziyor. Yani, farklı aktarma organı seçeneklerine sahip birkaç yanmalı model de mevcut olacak. Bu nedenle, çok çeşitli plug-in hibritlerin (530e, 550e) yanı sıra dört ve altı silindirli benzinli ve dizel modellerin bir kombinasyonunu görmeyi bekliyoruz. Fiyatı ise henüz belli değil. Diğer BMW fiyat listesine de buradan ulaşabilirsiniz.

BMW i5 Touring’in pratikliği, yeni şekli ve performansı nedeniyle markanın en popüler elektrikli araçları arasında yer almasını bekliyoruz.

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here