Nissan otomotiv şirketi de diğer şirketler gibi yatırımlarını elektrikli otomobil üretimine ayırdı. Bunun belli başlı sebepleri artık içten yanmalı motorların ilgi görmemesi ve elektrikli araçların geleceğimizin vazgeçilmez parçalarından biri olacağı düşüncesidir.

Tüm bu sebeplerden ötürü Japon otomobil üreticisi Nissan’dan EV dönüşümü için büyük adım geldi. Nissan 1.4 milyar dolar kredi alarak elektrikli otomobil yatırımlarını geliştirmeye başladı. Markanın aldığı kredi sayesinde elektrikli otomobil çağına geçişi hızlandıracak. Nissan otomotiv şirketinin CEO’su bu krediyi “sıfır emisyonu mobilite yatırımları” için aldıklarını ifade ediyor.

Bu kredi için çeşitli finansal kuruluşlarla anlaşan Nissan 5 yıl içerisinde bu krediyi önemli projeler için kullanılacak. Fakat tam olarak hangi projeler için kullanılacağı kamuoyuna bildirilmiyor.

Nissan’ın EV Karnesi

Nissan’ın EV Karnesi

Nissan otomotiv şirketinin elektrikli otomobil dönüşüm sürecinde yeni olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Nissan’ın ilk elektrikli gözdesi olan Leaf modeli 2010 yılında tanıtılmıştı. Yaklaşık 10 sene boyunca en çok satan elektrikli otomobillerden birisi oldu. Ayrıca Japon otomobil üreticisinin başka hibrit modelleri de mevcut. 2022 Nissan Leaf modeli ise 40kW/60kW lityum İyon pil paketi ile geliyor. İlk pil seçeneğinde 149 beygir ve 322Nm tork üretiyor. Ancak ikinci batarya seçeneği ise 216 beygir gücü ve 338 Nm tork üretebiliyor.

Nissan Ariya Modeli

Nissan ariya

Japon otomobil üreticisinin tamamen elektrikli yeni aracı yaklaşık 480 mil menzile sahip olan bu araç önümüzdeki aylarda kullanıcıların beğenisine sunulacak. Amerikada 44.000 dolara satılacak.Nissan Ariya modeli Hyundai Ioniq 5, Ford Mustang Mach-E ve KIA EV 6 GT gibi modellere rakip olacak.

Nissan tüm bu elektrikli otomobiller sayesinde birçok başarıya imza attı. Çoğu model satış rakamlarında inanılmaz işler başardı. Bu yüzden Japon otomobil üreticisi Nissan’dan ev Dönüşümü İÇİN BÜYÜK ADIM geldi. Bu adım ile 1.4 milyar dolar kredi alarak elektrikli otomobil yatırımlarını geliştirmeye başladı. Buna ek olarak birkaç yıl sonra bu krediye ek olarak bir kredi daha almaları mümkün. Çünkü diğer otomobil şirketleri bu konuya çok daha fazla önem vererek yatırımlarını son hızla büyütmeye devam ediyor.

Peki siz Japon otomobil üreticisi NİSSAN’DAN EV DÖNÜŞÜMÜ İÇİN Büyük adım hakkında ne düşünüyorsunuz? Krediyi yeterli buluyor musunuz?

Sıfır Kilometre Nissan Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here