Los Angeles Otomobil fuarında tanıtılan en dikkat çekici otomobil hiç kuşkusuz 2000 beygir güce sahip Drako Dragon elektrikli SUV olmuştur. Tasarımından tutun da performansına kadar her açıdan oldukça başarılı özelliklere sahiptir. İşte Dragon Drako ile ilgili tüm detaylar:

Drako Dragon Elektrikli SUV Modelinin Özellikleri

Drako Dragon

Los Angeles’ta tanıtılan bu harika otomobilin 4 adet elektrik motoru bulunuyor. Bu sayede Drako Dragon Elektrikli SUV, toplamda 2000 beygir güç üretebiliyor.

Kaliforniya menşeili Drako şirketi, Dragon modelinin Dünya’daki en güçlü ve en hızlı model olacağını iddia ediyor. 2000 beygir güce sahip Drako Dragon Elektrikli SUV 100 km/h hıza 1.9 saniyede çıkabiliyor. Fabrika verilerine göre ölçülen son hızı ise 322km/h’dir. Ayrıca bu harika aracın yerden yüksekliğinin de amortisörler aracılığıyla ayarlanabildiğini söylemezsek olmaz. Bu sayede eğer hızlı gidecekseniz aracı daha yere yakın ayarlıyorsunuz. Eğer daha konforlu bir yolculuk sürecekseniz, aracı daha yük  sek konuma getiriyorsunuz.

2000 beygir güce sahip Drako Dragon Elektrikli SUV modeli dört motorlu güç aktarma sistemi ile birlikte her tekerleğe bağımsız güç verebiliyor. Bu gücü ise devasa bataryalar ile sağlayabiliyor. Üstelik bu devasa bataryalar 500Kw hızlı şarj desteği ile 10 dakika içerisinde %80 doluluğa ulaşabiliyor.

Drako Dragon Elektrikli SUV Tasarımı

Drako Dragon modelinin diğer SUV modellerinden en büyük farkı 2 kapılı olarak tasarlanmasıdır. İçerisinde beş kişilik koltuk bulunmasına rağmen çift taraflı açılır tarzda bir tasarıma sahiptir. Aracın uzunluğu 5054mm iken, 2057 genişliğe ve 1600mm yüksekliğe sahiptir. Bu tasarımıyla Tesla Model 3’ten çok daha geniş bir araç olduğu ortaya çıkıyor.

Drako Dragon modelinde bulunan devasa bataryalar dolayısıyla gerçekten ağır bir araç haline geliyor. Bu sebeple üreticiler araçta ciddi oranda karbon fiber malzeme kullanıyorlar. Bu sayede araç %50 oranında hafiflerken aynı zamanda daha sağlam bir hale geliyor. Fabrika verilerine göre Drako Dragon modelinin ağırlığı ise 2254 kg’dır. Bu da demek oluyor ki gerçekten ağır ve güçlü bir araç ile karşı karşıyayız.

Drako Dragon modeli özel olarak İtalya topraklarında tasarlandı. Diğer SUV modellerinden farklı bir sportif ve kaslı yapıya sahip bulunuyor. Ayrıca ön kısımdaki ince LED farlar adeta bu sportifliğe bir imza atıyor. Onun dışında elektrikli araçlardan pek alışmadığımız düzeyde büyük bir havalandırma ızgarası bizleri karşılıyor.

Aracın arka kısmında ise sivri gelen bir bagaj kapağı bizleri karşılıyor. Devasa SUV modelinin stop farları ise yine bizleri şaşırtan bir tasarıma sahip ince ince kısa led çizgilerin birleşmesiyle oluşuyor.

Drako Dragon modelinin iç kısmında ise adeta ekrandan oluşuyor diyebiliriz. Bu ekran ise aracın göğüs kısmının merkezinde bulunuyor. Bu devasa multimedya sistemi bizlere 32 inç bir televizyonu anımsatıyor. Direksiyon simidi ise sportif bir yarış aracından esinlenilmiş gibi bir tasarıma sahip.

2000 Beygir Güce Sahip Drako Dragon Elektrikli Modelin Fiyatı Ne Olacak?

Tüm özellikleriyle bizleri büyüleyen bu aracın fiyat olarak ise bizleri bir hayli üzdüğünü söyleyebiliriz. Fiyatı 290 bin dolar olarak açıklanan bu araçtan yalnızca 99 adet üretilecek. Ayrıca rezerve etmek için ise 5 bin dolar ödemek gerekiyor.

Siz 2000 beygir güce sahip Drako Dragon Elektrikli modeli nasıl buldunuz?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here