Özellikle ülkemizde sevilen klasiklerden olan Peugeot 205 GTI, modern bir modifiye ile karşımızda. Tolman Engineering, bu klasik modeli oldukça ince bir şekilde modifiye etmiş. Ayrıca şirket, modele bir de yeni bir güç aktarma organı takmış. Yazımızda bulunan fotoğraflarda inceleyebileceğiniz araç, müşteriye teslim edilen ilk model olma özelliğini de taşıyor. Tolman, aracı modifiye ederken amacının Peugeot 205 GTI modelinin modern zamanda yaşadığını hissetmesi olduğunu açıkladı. Ayrıca klasik model, yeni 1.9 litrelik dört silindirli ve yükseltme yapılmış bir güç aktarma organı ile yollara çıkıyor. Bu yükseltmeler arasında ise yeni eksantrik milleri, portlu 16 valfli silindir kapakları, bir Motec ECU ve revize edilmiş bir egzoz göze çarpmakta. Sonuç olarak ise ortaya tam 203 bg ve 0-100’ü 6.5 saniye olan bir modern klasik çıkmış durumda. Diğer detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Peugeot 205 GTI Yeni Hali ile Vites Değiştirme Konusunda Çok Rahat

Evet başlığı doğru okudunuz. Bu modeli kullanan okuyucularımız beni anlamıştır. Modifiyeli Peugeot 205 GTI modelinde, iyileştirilmiş vites çubukları mevcut. Ayrıca şirket, burçlarla beş vitesli manuel şanzımanı yeniden ıslah etmiş diyebiliriz. Bu sayede ise model, oldukça iyi ve rahat bir vites geçişine sahip olacak. Ayrıyeten bu aşamadayken müşteriler, “Quaife Otomatik Tork Eğilimli” diferansiyel tercihi de yapabiliyorlar. Modelin dış tarafına baktığımızda ise genel olarak stok hali mevcut diyebiliriz. Yükseltme grubuna dahil olanlar arasında LED farlar mevcut. İç mekanda ise Bluetooth gibi modern olanaklar mevcut durumda. Ayrıca modelin içinde Motec LCD dijital gösterge paneli ve dokunmatik bilgi-eğlence ekranı da mevcut seçeneklerden bazıları.

Yazımızın sonlarına yaklaşırken hatırlatalım ki 205 GTI modeli, ilk olarak 1984 yılında piyasaya çıkmıştı. O dönemde model, 105 beygir güce ve 1.6 litrelik dört silindirli bir motora sahipti. Ardından ise 1986 yılında modelin 130 beygir gücüne sahip 1.9 litrelik bir versiyonu da piyasaya sürülmüştü. Ve şimdi 2022 yılına geldiğimizde 205 GTI, 203 beygir gücü ile yeniden karşımıza çıkıyor. Modifiyeli modelin etiket fiyatı ise 64.952 dolar. Peki sizler modifiyeli Peugeot 205 GTI hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Peugeot Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here