Microsoft, GM ve Honda otonom sürüş için güçlerini birleştirdi. Otomobil üreticileri ve büyük teknoloji şirketleri tamamen otonom sürüş araba ile ilgili “bir sonraki büyük şeyin farkındayız” duruşunu gösterdiler.

Günlük bir gerçeklik haline getirmek için hala uzun bir yolculuk var. Buna rağmen şimdi GM’in otonom sürüş yan kuruluşu olan Cruise, Microsoft ile Bill Gates’in bebeğinin 2 milyar dolar yatırım yapıp Cruise’un toplam değerini 30 milyar dolara çıkaracağını öngören bir anlaşma imzaladı.

Honda zaten büyük bir yatırımcı ve Cruise ortağı, ve ilk otonom sürüş araçlarını teste başlatmak için bu yıl Japonya’ya gönderecektir.

Microsoft, GM şirketi Başlıca Amacı Otonom Araç Ticaretini Hızlandırmak

Microsoft, GM yeni uzun vadeli stratejik ilişkisinin tek bir başlıca amacı vardır: Otonom sürüş gerçekleştiren araçların ticarileştirilmesini hızlandırmak. İki şirket yazılım ve donanım geliştirme, mühendislik, bulut bilgi işlem yetenekleri ve üretim alanlarında güçlerini bir araya getirecek.

Microsoft

Cruise CEO’su Dan Ammann, “Misyonumuz herkese daha güvenli, daha iyi ve daha uygun fiyatlı ulaşım getirmek için sadece bir teknoloji yarışı değil , aynı zamanda bir güven yarışı,” dedi. “Microsoft, teknolojinin güvenilir demokratikleşmesinde altın standart olarak, otonom sürüş, all-electric adı altında, üretilen araçlar bizim filomuzun ticari olarak bir güç çarpanı olacaktır.” dedi.

Cruise şu anda Chevolet Bolt EV’in son derece değiştirilmiş sürümlerini test ediyor. Bunun yanında otonom araçlarını  ticarileştirmek için Microsoft’un Azure bulut ve kenar bilgi işlem platformunu kullanacak. Buna karşılık, Microsoft kendi yeni ulaşım sistemi ile ilgili teknoloji ürünleri geliştirmek için Cruise’un endüstri deneyimine erişim kazanacaktır.

Microsoft

Microsoft CEO’su Satya Nadella, “Dijital teknolojideki ilerlemeler, insanları ve malları nasıl taşıdığımız da dahil olmak üzere işimizin ve hayatımızın her yönünü yeniden tanımlıyor” dedi.

Microsoft

Ayrıca kendi payında, Honda Cruise Origin kullanarak Japonya’da yeni MaaS iş mobilite hizmeti başlatmak istiyor. Tam otonom ulaşım aracı bir yıl önce ortaya çıktı. GM ve Honda, Cruise’da ilk kez 2018’de 12 yıllık 2 milyar dolarlık bir yatırım yaptıklarını duyurdu. Bir direksiyondan yoksun olduğu için, Cruise Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi

NHTSA) kamu yollarda çalışmaya başlamak için bir muafiyet almak gerekir dedi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here