Porsche Taycan Yeni Çekiş Seçeneği İle Sunuldu!

Alman premium otomobil üreticisi Porsche, seri üretime geçirdiği ilk elektrikli otomobili Taycan ile başarılı sonuçlar elde ediyor. Porsche Taycan birçok ülkede sınıfının satış liderliğini bırakmıyor. Markaya ait ”tamamen elektrikli ilk spor otomobil” olma unvanını taşıyan modele şimdi de yeni bir versiyon eklendi.

Porsche Taycan

Arkadan Çekişli Taycan!

Taycan’ın mevcutta bulunan; Turbo S, Turbo ve 4S versiyonlarına bir yenisi eklendi. Porsche’nin başarılı elektriklisi artık arkadan çekişli seçeneğiyle de satın alınılabilecek. Taycan’ın mevcutta bulunan versiyonlarının tamamı 4 tekerden tahrikli bir çekiş sistemini üzerinde taşıyordu. İki farklı batarya seçeneği ile sunulan 4×2 versiyonu, standart performans bataryası ile 300 kW / 408 beygir üretiyor. Performans plus versiyonu ise 350 kW / 476 beygirlik bir güce sahip. 79,2 kWh ve 93,4 kWh olmak üzere iki farklı batarya kapasitesine sahip olan Taycan 4×2, her iki kapasitede de sıfırdan 100 km/sa hıza 5.4 saniyede çıkıyor. Ayrıca model 230 km/sa maksimum hız değerine sahip.

Porsche Taycan

Porsche Taycan ile 22.5 Dakikada Şarj!

Taycan’ın bu yeni versiyonu iki farklı batarya kapasitesine göre, 431 ile 484 kilometre menzil değerlerine sahip. İki batarya seçeneğinde de yüzde 5 şarj seviyesinden yüzde 80’e 22,5 dakikada ulaşmak mümkün. Böylece Taycan’ın 100 kilometrelik bir menzil için sadece 5 dakika şarj olması gerekiyor.

”Türkiye’de satışa sunmayı planlıyoruz.”

Taycan seçeneklerinin arasına eklenen yeni versiyonun Mart ayı sonunda Türkiye’de de satışa sunulacağını belirten Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi; “2020 yılında 303 adet Taycan aracın teslimatını gerçekleştirdik. Bu sayede 2020 yılı Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulan Porsche Taycan, 3 ay gibi kısa bir sürede en çok satılan tamamen elektrikli spor otomobil olmuştur. 2021 yılının ilk çeyreğinde Taycan’ın aileye katılan yeni modelini de Türkiye’de satışa sunmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

İkinci el satılık Porsche modelleri

Taycan S İlk Yılında 20.000’den Fazla Sattı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here