Mercedes EQA, piyasadaki ilk kompakt premium elektrikli crossoverdır. EQA, Şubat ayında Avrupa ve İngiltere’de satışa çıkacak ve fiyatları henüz kesinleşmemiş olsa da, marka Avrupa’da 47.540.50 € başlangıç ​​fiyatına sahip olacağını doğruladı.

Mercedes, piyasaya sürüldüğü andan itibaren yalnızca EQA 250 olarak adlandırılan tek bir güç aktarma organı ve pil kombinasyonu sunacak. Sistem, bir 66.5 kWh pil paketi ve 188bhp ve 375Nm tork birleşik bir çıkış için ön aksa monte edilmiş tek bir elektrik motorundan oluşuyor.

Mercedes, EQA 250’nin 0–62mph süresinin 8,9 saniye ve azami 99mph hıza sahip olacağını söylüyor. Giriş seviyesi model ayrıca maksimum 302 mil menzile sahip olacak. Mercedes ayrıca azami 310 mil menzile sahip biraz daha verimli bir model tanıtacak. Diğer üreticilerin aksine, geliştirilmiş sürüş menzili, daha büyük bir batarya takmak yerine bir avuç verimlilik ayarlamasıyla elde edilir. Bu nedenle, şarj sürelerinin standart arabadan farklı olması pek olası değildir ve 100 kW’lık hızlı şarj istasyonu kullanılarak yüzde 80 kapasiteye ulaşmak 30 dakika sürer.

Yeni Mercedes EQA: tasarım ve platform

EQA, boyutu nedeniyle şu anda A-Serisi ve GLA geçişi tarafından kullanılan platformun değiştirilmiş bir versiyonuna dayanmaktadır . Mercedes, yanmalı motorlu otomobiller için bir platform olarak köklerine rağmen, şasiyi araç tabanının altında bir elektrik motoru ve bir pil takımı için yer açacak şekilde uyarladı.

GLA’nın platformu ayrıca pil takımının ilave ağırlığını desteklemek için büyük ölçüde güçlendirildi. Firmanın mühendisleri, bir kaza durumunda delinmesini önlemek için zeminin altına yeni çapraz elemanlar ve batarya paketinin önüne bir koruma ekledi.

Mercedes’in mühendisleri, otomobilin akü grubundan mümkün olan maksimum menzil miktarını sıkmak için EQA’nın çizim tahtasında olduğu zaman şekline özellikle dikkat ettiler. GLA ve A-Serisi’nin daha keskin hatları yumuşatıldı. Geçişin ön alanı, EQA’nın havayı temiz bir şekilde kesmesini sağlamak amacıyla olabildiğince pürüzsüz hale getirildi. Aracın alt tarafı da tamamen bir alt taşıyıcı ile çevrelenmiştir. Bu da sadece 0,28 Cd’lik bir sürükleme katsayısı ile sonuçlanır.

Bu tasarım teması, yaklaşan yedi koltuklu EQB SUV ve EQS sedan da dahil olmak üzere bir dizi gelecekteki EQ modelinde devam edecek . Mercedes’in tasarım şefi Gordon Wagner şu yorumda bulundu: “EQ markasının açıkça amaca yönelik bir dile ihtiyacı var. Bunu EQS konsept otomobille gösterdik.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here