Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC Türkiye’de

0
2113

Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC

Premium otomobil denilince akıllara gelen otomobil markası olan Mercedes tam elektrikli SUV modeli olan EQC’yi Türkiye’ye getirdi. 40 dakika hızlı şarj sonucunda 462 km menzil sunan EQC, 408 hp güç ve 760 Nm tork verilerine sahiptir. Mercedes EQC 400 4Matic’in Türkiye satış başlangıç fiyatı ise 966 bin ₺.

Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC
Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC

Mercedes Elektrikli SUV 40 Dakikalık Şarj İle 462 km Menzil Sunuyor

Mercedes-Benz markasının tam elektrikli SUV modeli EQC Türkiye’de satışa sunuldu. EQC 400 4MATIC versiyonu ile Türkiye’ye gelen SUV tipine sahip araç hızlı şarj özelliği ile 40 dakikalık şarj ile 462 km menzil  sunduğu, gelen bilgiler arasında. Mercedes-Benz marka Wallbox duvara monte şarj cihazı, 160.000 kilometreye kadar 8 yıllık pil garantisi ve 6 rutin bakım paketi ile birlikte aracın fiyatına dahil edildiği bildirildi.

Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC İç Tasarım

2 adet elektrik motorunun konumları, ön ve arka akstır. Bu iki motor sürücüye toplamda, 300 kW güç ve 760 Nm tork sunuyor. Bu güç değerleri aracı 0 ‘dan 100 km hıza sadece 5.1 saniyede ulaştırıyor. Ön ve arka aksta bulunan motorlardan anlayacağımız gibi araç dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir. Araçta kullanılan batarya 80 kWh kapasiteli ve lityum-iyon teknolojisine sahiptir. Batarya ağırlığı ise 652 kg olarak belirtildi.

Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC
Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC

EQC Tasarım Olarak Diğer Modellerden Farklı

EQC’nin tasarımı incelendiğinde; diğer modellerde görülmeyen bazı detaylar, direk göze çarpıyor. Ön tasarımda ışık grubu ve panjur etrafında bulunan siyah gövde yapısı, gözleri üzerine çekiyor. Siyah panelin üst kenarında bulunan fiber optik hat, gündüz farlarını birbirine bağlayarak bu aracın elektrikli olduğunu vurguluyor.

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan

Elektrikli otomobil planlarına dair açıklamalarda da bulunan Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan“Elektrikli mobiliteyi, diğer üreticilerden farklılaştırarak benzersiz alternatiflerle sunmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz tüm Mercedes-Benz otomobil modelleri yakın zamanda ya tamamen elektrikli motorlu bir versiyon ya da elektrik destekli motor seçenekleriyle donatılacak. 2022 yılına kadar Mercedes-Benz otomobil portföyünün tamamında elektrikli motor alternatiflerini de sunmaya başlayacağız. Bu, kompakt modellerimizden SUV’ye kadar tüm portföyümüzü kapsayacak” dedi.

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here