Elektromod dediğimiz ögelerin popülaritesi ve kullanım alanı gün geçtikçe artmaktadır hatta birçok şirket tarafından benimsenmiştir. Popülariteyi artıran ünlü şirketler Aston Martin’den Jaguar’a kadar uzanmaktadır.

Elektromod İçin EV Platformu

Ancak, pek çok proje bataryalar ve elektrik motorları için hurdalıkları taramayı ve ardından her şeyi bir araya getirmeyi içeriyor. Ancak bu EV Platformu tam olarak öyle değil. Bu sistem kesinlikle ideale daha yakın, bu amaçla Zero Labs “en sevilen klasik benzinli ve dizel araçları temiz enerji kahramanlarına dönüştürmek için özel olarak geliştirilen dünyanın ilk eksiksiz elektrikli platformunu” geliştirdi.

Elektromod İçin EV Platformu

Kalbinde, Ford Bronco, International Scouts, Toyota FJ’ler ve Series II ve III gibi çeşitli Land Rover’lar dahil olmak üzere bir dizi klasik arazi aracına uyacak şekilde değiştirilebilen kaykay benzeri bir şasi var. Şirket ayrıca platformun Ford F-100 ve F-150’nin yanı sıra gelecekte diğer araçları da destekleyeceğini söyledi.

İlginç bir şekilde Zero Labs, pil takımını, viskoz kuplaj ünitesi (VCU) donanımını / yazılımını ve kontrol sistemlerini yükseltilebilir hale getirebiliyor. Yenilerde adından sıkça söz ettiğimiz Ford Bronco’da bu ortamda geleceğe hazırlandı. Bu ortam veya ortamlar sayesinde şirketler EV teknolojisindeki kaçınılmaz gelişmelerden faydalanabilir. Ayrıca her müşteriye hitap eden ürünler ortaya çıkabilir.

Elektromod İçin EV Platformu yapım ortamı

Tüm diğer ayrıntılar daha sonraki bir tarihte açıklanacak, ancak platformda 85 veya 100 kWh kapasiteli zemine monte bir lityum iyon pil bulunuyor. Temel bir batarya 321 km’yi aşan bir menzil sağlarken, 100 kWh batarya bunu 378 km ( 235 milin ) üzerine çıkarır.

Platformda bağımsız bir süspansiyon mevcuttur ayrıca rejeneratif bir fren sistemi bulunmaktadır. Platformda 296 hp (200 kW / 300 PS) ve 243 lb-ft (330 Nm) tork üreten arkaya monte bir elektrik motoru bulunuyor. Müşteriler ayrıca, araçlara dört tekerlekten çekiş ve 592 hp (441 kW / 600 PS) sağlayan çift motorlu bir güç aktarma organı seçebilirler. Seçeneklerden bahsetmişken, alıcılar bir hava süspansiyonu ve Brembo frenleri de sipariş edebilir.

Klasik gövdeler sadece yeni mimarinin üzerine otururken, kabinin içinde bazı küçük değişiklikler olacak. Özellikle araçlar için orijinal göstergelerin aslına sadık bir şekilde yeniden yaratılması söz konusu olan dijital bir gösterge paneli ile donatılacak.

Üretimin önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor ve her Klasik Elektrikli Platform “sökme, hazırlık, dönüştürme ve test için tam iş gücü” içerecek. Bilinmeyen şey ise fiyatlandırma detaylarıdır, hatta bu aşamalar için fiyatın çok da ucuz olması beklenmiyor.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here