Bugüne kadarki en hızlı ve en güçlü 911 GT3 olmasının yanı sıra, bu son sürüm aynı zamanda en iyisidir. Hemen hemen her alanda, daha iyi yönlendirme, daha sofistike bir şasi ve daha yüksek performans ile önceki modele göre bir adım değişikliği temsil ediyor. GT3 bu kadar özel ve seçici bir kulüp olmaya devam ediyor.

Porsche, ultra yüksek performanslı spor araba bölünme, Andreas Preuninger, Modelin 18 yıllık ömründe en iyi gt’den birini yaptıklarını söyledi. Bu çok cesur bir iddia. Bu Porsche 911 GT3, tamamen yeni bir model olmaktan ziyade, kendisinden önce gelen versiyonun kapsamlı bir yeniden işlenmiş halidir. Güncellemeler o kadar kapsamlı ve kapsamlı oldu ki, temel yapı ve mekanik düzenin ötesinde, iki otomobil arasında neredeyse hiçbir ortak nokta yok.

GT3 Performansı

Normal havalandırmalı düz altı silindirli motor 3,8 litreden 4,0 litreye, gücü 469 bg’den 493 bg’ye çıktı. İç sürtünmeyi azaltmak ve verimliliği artırmak için neredeyse her bileşen iyileştirildi veya değiştirildi. Bu son gelişme, egzotik 911 GT3 RS’ye güç veren 4.0 litrelik motorun bile yerini aldı.

Aerodinamik verimlilik de artırıldı; Bu yeni GT3, sürtünmede artış olmadan önceki versiyona göre yüzde 20 daha fazla bastırma kuvveti geliştiriyor. Şasi ve direksiyon da aynı titiz incelemeye ve iyileştirmeye tabi tutuldu.

İlk kez, alıcılar, GT3’e spor otomobil meraklıları arasında çok daha geniş bir çekicilik kazandıran yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman veya altı ileri manuel şanzıman arasında seçim yapabilecek.

Bunu söyledikten sonra, bir tane satın almak, sadece çek defterinizle bir bayiye gitmek değildir. Yerel Porsche bayiniz sizi yeni bir GT3 almaya davet etmediyse, hafif kullanılmış bir ‘ikinci el’ otomobil için liste fiyatının üzerinde ödeme yapmadan bir GT3’e sahip olmayacaksınız. Örneğin direksiyon inanılmaz derecede hassas ve tekerlek jantından iyi bir geri bildirim alıyor. Bu, daha iletişimsel (ancak artık eski moda) hidrolik kurulumdan ziyade, elektrikle desteklenmesine rağmen.

Pistle bilenmiş süspansiyonu olan bu kadar yüksek performanslı bir spor otomobil olan GT3, şehir içinde ve yavaş yollarda sert bir şekilde sürüyor, ancak bu, daha yüksek hızlarda belirgin şekilde gelişiyor. Aslında şasi, kullanım açısından o kadar iyi değerlendirilmiş ki, eleştirmek neredeyse imkansız. Vücudu sıkı kontrol altında tutarken yol yüzeyindeki tümsekleri ve çukurları dindirir. Yapışkan lastikler, asfalta sıkıca bastırarak benzersiz bir kavrama sağlar.

İKİNCİ EL Porsche 911  İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here