Jaguar’ın SVO mühendisleri, gerçekten hızlı ve eğlenceli bir pist aracı ürettiler. Evet gerçekten çok pahalı, ancak Project 8 ‘in performansı ve detaylara gösterilen özen pahalı olmasını haklı çıkarıyor. Tek moral bozucu şey ise, Jag’ın yalnızca bu araçtan 300 adet soldan direksiyonlu üretmesi ve normal XE serisi için daha uygun fiyatlı bir performans modeli üretmemesidir.

jaguar xe

Markanın şimdiye kadar ürettiği en hızlı otomobil olarak adlandırılan ve Almanya’daki  Nürburgring pistinde bir sedan otomobil için pist rekorunu rekorunu çoktan kırdı. Paranın alabileceği en heyecan verici dört kapılı makine olmayı hedefliyor.

jaguar xe gri

Project 8 de arabanın ne kadar özel olduğu göz önüne alındığında, bazı önemli noktaları yeniden gözden geçirilmelidir. Vahşi üstyapı normal bir XE’ye geçici bir benzerlik taşımakta. Daha geniş tekerlek yuvaları, daha derin ön ve arka tamponlar ve kaput için hafif karbon fiber kullanılmıştır.

project 8

Dış cephenin altında, kapsamlı bir şekilde değiştirilmiş bir şasi var. Daha da fazla hassasiyet ve kontrol için daha sert burçlar ve motor sporlarından ilham alan bağlantılara sahiptir. Bunun da ötesinde, yeniden ayarlanmış viraj denge çubukları ve yeniden kalibre edilmiş ayarlanabilir amortisörler ve elektrikli hidrolik direksiyon bulunur.

project 8

Project 8 Teknik Özellikleri

Yine de dikkatinizi en çok çekecek şey, hafif kaputun altında gizlenen motordur. Çünkü burada süper şarjlı 5.0 litrelik V8 bulacaksınız. F-Type SVR’de kullanılan aynı birime dayanarak, revize edilmiş bir indüksiyon sistemine ve 592bhp’yi serbest bırakmaya yardımcı olan bir titanyum egzoz ve 700Nm’lik bir torka sahiptir. Tüm bu gücün yola aktarılmasına yardımcı olan şey, akıllı bir arkadan itişli dört tekerlekten çekiş sistemidir.

project 8

Görünüşe göre sonsuz güç rezervi var ve devir sayacındaki ibre kırmızı çizgiye döndüğünde, iddia edilen 0-100 km / saat süresinin 3,3 saniyelik olduğuna inanmak kolay.

Beklediğiniz gibi, Project 8 , 1.745 kg ağırlığa sahip ağırlığa rağmen pistte rahat hissettiriyor. Bir parkurun güvenli sınırları içinde, dengeli ve ulaşılabilir sürüş dinamiklerinden yararlanabilirsiniz. Hatta elektronik denge kontrolünü kapatmak bile bu XE’nin duruşunu bozmaz.  Ayrıca Project 8 ‘deki karbon seramik fren, size ciddi anlamda güven sağlıyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here