Jaguar Classic C-Type ‘ı Hayata Döndürdü. Jaguar marka geçmişi ve araç kalitesi ile her zaman lüks otomobil algısının simgesi haline gelmiş bir şirket olmuştur. Ürettiği otomobiller dönemin en dikkat çeken modelleri olmakla beraber trend olmuş tasarım kimliklerinin de öncüsü olmayı başarmıştır. Eskiden ürettiği araçlardan olan Jaguar Classic C-Type ‘da bunlardan bir tanesi.  1951 ve 1953 yılları arasında üretilen bu otomobil Jaguar`ın en önemli yarış otomobillerinden biriydi. Jaguar bu emekli canavarı hayata döndürdü.

Jaguar Devam programı, C-Type’ın 70. yılını kutluyor. Bu yıl Le Mans’ın 1953 baskısında zafer kazanan bir spor yarışçısı olan Jaguar Classic C-Type için bir restorasyon yılına dönüşüyor. Birkaç gün önce, Ecurie Ecosse adlı bir İskoç yarış takımı, yedi adet  Jaguar Classic C-Type üreteceğini doğruladı.

Jaguar Classic, C-Type’ın 70. yılını kutlamak amacıyla C-Type için kendi devam serisine başlayacağını duyurdu. Sınırlı sayıda el yapımı C Tipi üretilecek ve müşteriler otomobillerini yeni bir çevrimiçi yapılandırıcı aracılığıyla özelleştirebilecekler. Bu durum orijinal bir C-Tipi müşterisinin 1953 dekinden daha fazla keyif alacağı bir lüks anlamına geliyor.

Jaguar Hayranları C-Type’ın Yeni Versiyonunu Satın Alabilecek

Motor sporları hayranlarının Jaguar’dan 1953 ‘Works’ Jaguar Classic C-Type’ın yeni bir versiyonunu ilk kez satın alma şansı olacak. Önümüzdeki yıl sahipleri için planlanan bir kutlama etkinliğinden önce toplam 8 adet devam C Tipi yapılacak. Bu örnekler, 1953 Le Mans Works takım arabasının teknik özelliklerine dayanacaktır.

Jaguar C-Type’da 220 Beygir Güç Üreten 3.4 litrelik Sıralı Altı Motor Kullanacak

C-Type, 220 beygir güç üreten 3.4 litrelik sıralı altı motor kullanacak. Bu kurulumda üçlü Weber 40DCO3 karbüratör kullanılırken, Jag ayrıca disk frenleri kullanacaktır. Müşteri isterse, FIA gereksinimlerini karşılayan bir Emniyet Kemeri Tutma Sistemi donatılabilir. Konfiguratörü kullanarak, potansiyel müşteriler Carmen Kırmızısı, Krem, Pastel Yeşil ve Pastel Mavi gibi renkler arasından seçim yapabilecek.

Jaguar Classic, devam eden C-Türlerinin “önemli yarış pisti , pist ve kapalı yol kullanımı için uygun olacağını” söylüyor. Bilgisayar destekli tasarım (CAD) teknolojisini kullanarak mühendisler, orijinal tasarıma olabildiğince sadık kalarak yeni bir C-Tipi oluşturabilecekler.

C-Type devam programı, geçen yıl Jaguar Classic’in bu yıl gerçekleşecek olan modelin 60. yıldönümünü kutlamak için ikonik E-Type’ın altı örneğinin üretileceğini duyurmasının ardından geldi. Jaguar, E-Type onuruna mevcut F-Type R’nin miras sürümlerini de üretecek.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here