Çip Krizi Jaguar Land Rover için Tehlike Arz Ediyor

0
1455
Çip Krizi Jaguar Land Rover'ı Etkilemeye Devam Ediyor

Çip krizi Jaguar Land Rover markasını etkilemeye devam ediyor. İlk önce küresel salgın dönemi ile başlayan çip sıkıntıları devam ediyor. Çünkü sonrasındaki süreçte Rusya-Ukrayna Savaşı da bunu tetikledi. Şimdilerde ise ekonomik belirsizliklerin olduğu piyasalarda tedarik sıkıntıları mevcut. Bu kriz yüzünden birçok üretim sekteye uğradı. Bu sebeple üretime ara veren birçok marka da oldu. Jaguar Land Rover da bu krizden etkilenen üreticilerden yalnızca bir tanesi. Özellikle yarı iletken tedariki sebepli kriz zor günler yaşatıyor. Bu nedenle marka daha yüksek kâr marjı getiren modellere odaklanma kararı aldı. 

Çip Krizi Jaguar Land Rover'ı Etkilemeye Devam Ediyor

Tabi yaşanılan bu krizler otomotiv şirketlerini üretimi durdurmaya da itiyor. Bu nedenle üretime ara vermek zorunda kalanlardan bir tanesi de Jaguar. Marka bu sorun yüzünden daha yüksek kâr marjı getiren modellere odaklanacak.

Çip Krizi Jaguar Land Rover İçin Üretim Sıkıntısı Anlamına Geliyor

Marka çizdiği yeni rota ile 2023’ün ilk çeyreğine kadar İngiltere’de bazı fabrikalarının üretimine dur diyecek. JLR grubu, en son Solihull’da bulunan fabrikasında üretimi azaltmak için karar vermişti. Bu fabrikada Range Rover Velar, Jaguar F-Pace modellerinin üretimi gerçekleşiyordu. Hal böyle olunca marka en çok kar getiren modelleri belirledi. Bu modeller sırasıyla Range Rover ve Range Rover Sport. Ayrıca marka az kar getirisi olan modellerle vedalaşacak. Buna göre uygun fiyatlı modeller için yolun sonu görünecek. Evoque ve Discovery Sport modellerinin üretimini yaptığı Halewood üretim tesisinde de üretimin yavaşlayacak gibi.

Sıfır KM Land Rover Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here