Volkswagen CEO’su Avrupa’ya Enerji Uyarısı Yaptı

0
1121
Volkswagen CEO'su Avrupa'ya Enerji Uyarısı Yaptı

Volkswagen CEO’su Avrupa’ya enerji uyarısı yaptı. Alman otomobil devinin CEO’su Thomas Schafer, enerji fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Eğer fiyatlar kontrol altına alınmazsa kötü sonuçları olacağından bahsetti. Hal böyle giderse Avrupa’da pil hücresi üretiminin imkânsız hale geleceğini  de ekledi.

Son zamanlarda otomotiv sektörü aynı anda birden fazla kriz ile uğraşıyor. Bunlardan birisi de enerji krizi. Bu kriz devam ederse üretim yakında durma noktasına gelecek. Bunu fark eden Alman otomobil üreticisi de Avrupa’yı bu konuda uyardı.

Volkswagen CEO’su Thomas Schafer Uyardı

Volkswagen CEO'su Avrupa'ya Enerji Uyarısı Yaptı

Alman otomobil devinin CEO’su, enerji fiyatlarının kontrol altına alınmaması gerektiğine dikkat çekti. Aksi halde Avrupa’da pil hücresi üretiminin imkânsız olacağını da söyledi. Schafer, Almanya ve Avrupa Birliği’nin bu konuda  zayıfladığını söyledi. Öte yandan ABD, Kanada, Çin, Güneydoğu Asya ve Kuzey Afrika’daki bölgelerin de rekabet gücünün arttığına dikkat çekti. Ayrıca Avrupa’nın fiyat konusunda rekabetçi olmamasının birçok alanda olduğunu ekledi. 

Başka Sorunlar Patlak Verebilir

Volkswagen CEO'su Avrupa'ya Enerji Uyarısı Yaptı

Volkswagen CEO’su konu ile ilgili “Özellikle elektrik ve gaz maliyetleri söz konusu olduğunda giderek daha fazla bağlantımızı kaybediyoruz.” sözlerini ifade etti. Schafer, “Almanya ve Avrupa’da enerji fiyatlarını hızlı ve güvenilir bir şekilde düşürmeyi başaramazsak, yeni pil hücresi fabrikalarına yatırım  yapmak imkansız hale gelecek. Bu nedenle farklı bölgeler arayacağız.” dedi. Bundan sonra Avrupalı otomobil üreticileri nasıl adımlar atacaklar hep beraber göreceğiz.

Sıfır KM Volkswagen Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here