ID Buggy konsepti, Mart 2019’da Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Retro şekli, 1960’larda piyasaya çıkan VW-Beetle tabanlı Meyers Manx kit arabalarından stil ipuçlarını kullandı. Fakat son haberlere göre Volkswagen ID Buggy prototipinin üretim varyantını yayınlamayacak.

Anlaşma İptal Edildi Volkswagen ID Buggy Üretilmeyecek

Yaptığı bir röportajda VW CEO’su Ralf Brandstätter, otomobil üreticisinin ID Buggy gibi niş projeler yerine ana akım çekiciliğe sahip modellere odaklanmayı planladığını söyledi.

Prototip hakkında soru sorulduğunda, “Hayır, bu arabayı yapmayacağız,” dedi. “Bir ortağımız vardı ama sonunda yürümedi.” Brandstätter’ın bahsettiği iş ortağı ise e.Go Mobile. 2019’da iki şirket, e.Go’nun ID Buggy’yi üretmesi için bir anlaşma yaptı. Ancak firma şu anda iflas davalarına saplanmış durumda. Kaynaklar, Volkswagen’in ID Buggy’nin bir üretim varyantını üretmek için başka bir şirketten yararlanabileceğini öne sürüyor. Bununla birlikte, Brandstätter’in açıklamasına bakılırsa, otomobil üreticisinin bu ihtimali göz önünde bulundurmadığı görülüyor.

ID Buggy, Volkswagen’in rafa kaldırdığı tek arazi varyantı da değil. Son aylarda, ID Ruggdzz adlı bir SUV üzerinde çalıştığı bildirildi, ancak görünüşe göre o durum da değişiklik gösterdi.

iç mekan

Daha Önemli Projeler

Benzer bir kader benzer bir konsepin başına daha gelebilir: Aynı röportaja göre Volkswagen, Ruggdzz adlı bir proje üzerinde çalışıyordu (Alman aksanıyla telaffuz edildiğinde “engebeli” kelimesine yakın olan bir isim). -Land Rover Discovery benzeri tasarıma sahip bir SUV. Bu da rafa kaldırıldı.

Yönetici, “Çekmeceye koyduk” dedi. “Bu, inşa edilmeyeceği anlamına gelmiyor, ama yakında göreceğimizi sanmıyorum. Devam eden daha önemli projelerimiz var.” Daha önemli projelerin ne olduğu ile ilgili Brandstätter, VW’nin tüm planlarını paylaşmazken, ID 1 ve ID 2 adında iki yeni model geliştirildiğini söyledi. Küçük hatchback ve kompakt crossover, VW’nin yeni MEB-Lite platformunu kullanacak. Ayrıca 45kWh’lık daha küçük pillerle gelecek. Volkswagen, ID 1 ve ID 2’nin giriş seviyesi modellerini yaklaşık 17.800 £ (yaklaşık 21.600 $) karşılığında satmayı planlıyor. Daha uygun fiyatlı EV’ler, şirkete 2030 yılına kadar 300 EV modeli sunma; Avrupa’da sattığı arabaların yüzde 60’ının hibrit veya elektrikli araç olduğu noktaya gelme hedefinde yardımcı olabilir. Bu, Avrupa Birliği’nin 2030 emisyon hedeflerini karşılamak istiyorsa VW’nin önümüzdeki on yıl içinde yapması gereken bir şey olacak.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here