Dijital Araba Anahtarları Gelişiyor

0
1036
iPhone Kullanıcıları İçin Dijital Araba Anahtarları Gelişiyor

Dijital araba anahtarları gelişiyor. Giderek dijitalleşen dünyada araç kontrolü de dijitalleşiyor. Son olarak yeni bir güncelleme Google’dan geldi. Buna göre Pixel cihazları artık Iphone kullanıcılarından dijital araba anahtarı alabilecek. İlerleyen zamanlarda bu özellik Android 12 ve üstü cihazlarda da kullanılacak. Bu sayede Android ve Apple ayrımı da ortadan kalkacak bu konu özelinde.

Dijital Araba Anahtarları Gelişiyor

iPhone Kullanıcıları İçin Dijital Araba Anahtarları Gelişiyor

Akıllı telefonlar şu anda hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip. Ayrıca akıllı saatlerde giderek yaygın hale geliyor. Bu cihazlar artık o kadar gelişti ki birçok işlemi yapmak mümkün. Hatta kredi kartı, üyelik kartları ve bazı ülkelerde kimlik kartları bile bu akıllı cihazlarda yer alıyor. Hal böyle olunca dijital araba anahtarları da popüler hale geliyor. Bu anahtarlar sisteme yükleniyor. Bundan sonra ise geçici olarak paylaşmak mümkün oluyor bilgileri. Ama şimdi Google yeni bir adım attı. Bu sayede platformlar arası araba anahtarı paylaşımı mümkün olacak. 

Yakında Daha Yaygın Hale Gelecek

iPhone Kullanıcıları İçin Dijital Araba Anahtarları Gelişiyor

Halihazırda Google belirli aralıklarla Pixel cihazlarına yeni özellikler ekliyor. Şimdi ise araba anahtarlarının paylaşımını kolaylaştırma peşinde. Artık Pixel cihazları, iOS 16.1 ve üstü yüklü Iphone cihazları ile araba anahtarı alışverişi konusunda özgür olacak. Bu anahtarlara Google Cüzdan uygulamasından erişmek mümkün olacak. Yakın zamanda ise bu özellik diğer cihazlarda da çalışacak. Böylece araçları tamamen cep telefonundaki anahtarlar ile kullanmanın önü açılacak.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here