Samsung Telefonlar Araba Anahtarı Olarak Kullanılabilecek

0
1516

Teknolojinin öncü markalarından birisi olan Samsung her geçen gün yeni bir teknolojik yeniliği kullanıcıları ile buluşturuyor. Birçok yeniliği kullanıcıları ile buluştururken otomobil üreticilerine de göz kırptı. Artık Samsung telefonlar araba anahtarı olarak kullanılabilecek.

Samsung Telefonlar Araba Anahtarı Oluyor

14 Ocak 2021 Perşembe günkü Samsung Unpacked etkinliği, çok yakında kullanımımıza sunulacak bir dizi parlak yeni teknolojiyi içeriyordu. Ve Koreli teknoloji şirketi sürücüler için pratik ve kolay bir araba anahtarını kullanıma sunmayı planlıyor. Perşembe günkü etkinliğinde Samsung, Galaxy S21 için yeni bir dijital araba anahtarı özelliğini duyurdu. Böylelikle Samsung telefonları araba anahtarı olarak kullanılabileceği duyurulmuş oldu.

Dijital anahtar girişimi, araç sahiplerinin bir başka cihaz ile uğraşmasını önlemek için bir arabanın kilidini açıp geri kitleme özelliklerini akıllı telefonunuz üzerinden yapmayı öngörüyor. Samsung, bir araca yaklaşırken otomatik olarak çalışmaya ek olarak, kullanıcıların dijital anahtarlarını arkadaşları ve aileleriyle kolayca paylaşabileceklerini söylüyor. Başka bir deyişle, bir Galaxy S21’den birkaç dokunuş ve güvendiğiniz biri şimdilik arabanızı ödünç alabilirsiniz. Aslında bu durum bir devrin kapanışı bile olabilir. Araba anahtarını unutmaktan az sayıdaki araba anahtarına kadar birçok problemi çözebilecek önemli bir gelişme. Yani bu gelişme ile Samsung telefonlar araba anahtarı işlevi görebilecek.

Teknolojinin Devamı

Samsung, dijital anahtara güç veren Ultra Geniş Bant teknolojisini (UWB) standartlaştırmak için otomobil üreticisi ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Ve başlangıç için Ford, Genesis, BMW ve Audi ile şimdiden anlaşmış durumda. Yani bu markalar, Galaxy S21 serisi cihazlara özel dijital otomobil anahtarı piyasaya çıktığında, bundan ilk yararlanacak otomobil markaları olacak. BMW aynı zamanda Apple’ın kendi dijital otomobil anahtarlarını hayata geçirmek için birlikte çalışmayı planladığı ilk marka olsa da, Samsung teknolojiye çok daha agresif bir şekilde yaklaşmayı planlıyor gibi görünüyor.

Dijital otomobil anahtarına ek olarak, Samsung, Smart Things hub aracılığıyla büyüyen bağlı öğeler koleksiyonuna otomobil ekliyor. Uygulanabilir arabalar, aracı çalıştırmak ve durdurmak, klimayı açmak ve daha fazlasını yapmak için bağlantılara sahip olacak. Ve şirket aynı özellikleri Android Auto’ya yerleştirmek için Google ile birlikte çalışıyor.
Samsung, dijital anahtarının ne zaman başlatılacağına ilişkin zamanlama konusunda net bilgi veremiyor. Ancak otomobil ortaklarının çok yakın gelecekte bu sanal anahtarlar için hazırlanmaya başlamasını beklediğini söylüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here