Honda Sanal Elektrik Santrali Açıyor

0
1036
Honda Sanal Elektrik Santrali Açıyor

Honda sanal elektrik santrali açıyor. Japon otomobil üreticisi Almanya’da sanal elektrik santrali yetkisini aldı. Artık elektriğin kullanımından sunulmasına kadar birçok projeye ilgi oldukça yüksek. Ayrıca elektriğin depolanması ve artan ihtiyacın anlık karşılanması için geliştirilen  yeni projeler için de ilgi büyük. Son olarak en ilginç ve elektrikli araçlar özelindeki proje Honda’dan geldi.

Son zamanlarda sanal güç operatörleri üzerine çalışmalar başladı. Bunu yapan kurumlar genellikle enerji piyasalarına katılıyorlar. Bu sayede elektrik üretim kapasitelerinden ekstra gelir elde ediyorlar. Aynı zamanda depolama kabiliyetleri de bu gelire katkı sağlıyor.

Honda Sanal Elektrik Santrali ile Sektöre Öncü Oluyor

Honda sanal elektrik santrali açıyor

Honda yaptığı dev enerji depolama kapasiteli elektrikli araçların bataryalarındaki kapasiteyi işletmeyi hedefliyor. Böylece araç sahipleri ekstra gelir sağlayacak. Aynı zamanda da kendisi işletmeci karı kazanacak. Bunun için geçen sene 6 araç ile pilot bir çalışma yapmıştı. Bu anlamda elde ettiği başarı ile çift yönlü şarj istasyona inancını artırdı. Bu nedenle kullanıcılarını yakında tanıtacağı platformda konumlandırmayı hedefliyor.

Elektrikli Araç Şarj Etmede Yeni Dönem

Honda sanal elektrik santrali açıyor

Honda sanal elektrik santrali ile özellikle fiyatın çok ucuza düştüğü anlarda elektrik çekmek mümkün olacak. Ayrıca şebekenin anlık ihtiyaçları için de şebekeye elektrik verme kapasitesine sahip olacak. Aynı şekilde dengeleme amaçlı şebekeden çekmesi de mümkün olacak. Tüm bunlar için tek gerekli olan şey araçların ve istasyonun çift taraflı akıma izin veren yapıda olması.

Sıfır KM Honda Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here