Volkswagen Passat Türkiye’de Yolun Sonuna Geldi

0
1793
Volkswagen Passat Türkiye'de Yolun Sonuna Geldi

Volkswagen Passat Türkiye’de yolun sonuna geldi. Volkswagen Passat’ın sedan versiyonu, artık fiyat listelerinde bile yer almıyor. Alman otomobil devi Volkswagen’in en sevilen modellerinden birisi olan Passat’a ilgi oldukça fazla. Türkiye pazarında da en çok tercih edilen araçlardan bir tanesi. Ayrıca dünya çapında da 30 milyon üniteden fazla satışı var. Üstelik neredeyse 100 farklı pazarda satışı gerçekleşiyor. Ama artık bu sevilen model, pazarlara elveda diyor. Bu modelin yerine Alman üretici, elektrikli crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero ile yoluna devam edecek. Bu modellerin de aynı şekilde sevilmesini hedefliyor.

Volkswagen Passat Türkiye'de Yolun Sonuna Geldi

Volkswagen Passat Türkiye’de Yolun Sonuna Geldi

2022 yılının başından bu yana Avrupa pazarı için üretimi durmuştu. Şimdi ise sıra Türkiye’de. Artık veda zamanının geldiği Volkswagen Passat Sedan listelere de veda etti. Öyle ki Volkswagen Passat’ın sedan versiyonu, artık Türkiye’deki fiyat listelerinde yer almayacak. Ancak tıpkı Avrupa’daki gibi  bir süre daha station wagon gövde tipindeki Passat Variant ve Passat Alltrack piyasada olacak.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, konu hakkında daha önce “Almanya dahil, Türkiye’den daha fazla Passat sedan satılan bir ülke yok. Volkswagen, 2024-2025’e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisini verdi.” demişti. Ama anlaşılan o ki markada karar değişikliği oldu. 

İkinci El Volkswagen Passat Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here