Toyota Hidrojenli Araç Geliştiriyor

0
1006
Toyota Hidrojenli Araç Geliştiriyor

Toyota hidrojenli araç için geliştirmek için hız kesmeden çalışıyor. Japon otomobil devi yeni Mirai’de de yer alan ikinci nesil Toyota yakıt hücresi donanımı ile yeniliklerin peşinde. Bu donanımı kullanarak Toyota Hilux’u hidrojenli araca çevirmek için çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Halihazırda otomotiv sektöründe elektrikli araçların sayısı giderek artıyor. Hal böyle olunca otomobil üreticileri de vizyonlarını değiştiriyorlar. Aslında bu durumun en temel nedenlerinden birisi iklim krizi. Bu nedenle çevre dostu araçlara geçmek zorunda kalacak gibiyiz. Toyota da farklı yollar arayan markalardan birisi. Şimdilerde karbon sıfır hedefi için elektrikli otomobilleri geliştirmeye devam ediyor. Ama bir yandan geleceğe de yatırım yapıyor. Bu sebeple hidrojen yakıtlı otomobil üretmek istiyor.

Toyota Hidrojenli Araç Seri Üretimi Yapmak İstiyor

Toyota Hidrojenli Araç Geliştiriyor

Toyota Hilux’u hidrojenli araca çevirmek için çalışmaya devam ediyor. Bu yeni adımıyla Japon marka İngiltere’deki Burnaston tesisinde ilk prototip araçları üretme hedefinde. Bu hamlenin ardından ise hedef küçük adetli bir seri üretim gerçekleştirmek. 

Hidrojen Yakıtlı Araç Nedir?

Toyota Hidrojenli Araç Geliştiriyor

Aslında hidrojen yakıtlı araçlar elektrikle çalışıyorlar. Ama içlerinde bir batarya bulunmuyor. Bunun yerine enerjiyi içerisinde yer alan hidrojenden sağlıyorlar. Ayrıca içten yanmalı modeller yerine hidrojenle çalışan bir araç oldukça çevreci. Gezegenin ömrünü uzatmak için uğraştığımız u günlerde oldukça gerekli bir teknoloji.

Sıfır KM Toyota Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here