Mercedes-Benz Türk Fabrikası 320 Bininci Kamyonunu Üretti

0
1048
Mercedes-Benz Türk 320 Bininci Kamyonunu Üretti

Mercedes-Benz Türk Fabrikası 320 bininci kamyonunu üretti. Alman otomobil devinin Türkiye ayağı hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Son olarak Aksaray Kamyon Fabrikası, 320 bininci kamyonunu üretti. Bu fabrika ilk olarak 1986 yılında kapılarını açmıştı. Sonrasında ise Aksaray’ı adeta bir Mercedes şehrine dönüştürdü. Çünkü son hızla üretim yapmaya devam ediyor. Şimdi ise önemli bir kilometre taşını daha aşmayı başardı.

Mercedes-Benz Türk Fabrikası 320 Bininci Kamyonunu Banttan İndirdi

Bu muhteşem başarı Aksaray Kamyon Fabrikası için bir ilk değil. Çünkü 2008’de 100 bininci, 2014’te 200 bininci, 2021’de ise 300 bininci kamyonunu üretmişti. Şimdi ise sadece başarılarına bir yenisini ekledi. Şu anda Türkiye’de üretimi gerçekleşen her 10 kamyondan 7’sinin üretimi burada gerçekleşiyor. Ayrıca üretimi, istihdamı, AR-GE faaliyetleri ve ihracatı ile de ülkeye katkı sağlıyor. Böylece Türkiye için ekonomik ve sosyal kalkınmada önemli bir paydaş oluyor.

Mercedes-Benz Türk 320 Bininci Kamyonunu Üretti

Yaklaşık 2000 Çalışan Hız Kesmeden Çalışıyor

Mercedes-Benz Türk fabrikası aynı zamanda 1.900’ün üzerinde çalışana istihdam sağlıyor bu fabrikada. Üstelik bu fabrikada hem üretim hem de AR-GE Merkezi mevcut. Ayrıca ürün geliştirme ve teknoloji çözümleri üzerinde de çalışan fabrika önemli yatırımlar alıyor. Bu sayede hem istihdamı artırıyor hem de yeniliklere imza atıyor. Böylece sürdürülebilir bir gelecek için öncü oluyor.

Sıfır KM Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here