Mercedes-Maybach GLS 600: Aşırı Güçlü Lüks SUV

0
7146
Mercedes-Maybach GLS 600, siyah, önden görünüm

Mercedes-Maybach GLS 600, Alman otomobil üreticisinin geniş SUV segmentindeki yeni modeli. Adeta lüksün temsili olan GLS, markanın prestijini güçlendirmeye geliyor. Bunun için de hem teknik özellikleri hem de tasarımıyla ayrıcalıklarını ortaya çıkarıyor.

900 Beygir Gücündeki Mercedes-Maybach GLS 600

Mercedes-Maybach GLS, siyah renk, yandan görünüm

Mercedes’in orijinal modifiye ve motor servisi Brabus sayesinde GLS tam 900 beygir gücüne kavuşuyor. Bunu ise 4.0 litrelik V8 motoru sayesinde gerçekleştiriyor. Böylece Alman otomobil üreticisinin bu yeni canavarı gücüne güç katmış oluyor. Ayrıca kişiselleştirme özelliği sayesinde müşteri istekleri doğrultusunda değişiklikler yapmayı da vaat ediyor. GLS, modifiye edilmeden önce standart olarak 558 beygir güç ve 730 Nm tork sunuyordu. Ancak şimdi motor 48 voltluk EQ Boost elektrik sistemi ile birleşti. Böylece lüks SUV artık 1.050 nm maksimum tork ile daha da güçlü hale geldi. Tüm bu güç, 9 vitesli otomatik şanzıman ile 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde dört tekerleğe de iletiliyor. Ayrıca yeni turboşarj seti ve daha büyük pistonlara ek olarak, paslanmaz çelik egzoz sistemi modeli öne çıkaran özelliklerden. Üstelik Mercedes-Maybach GLS 600’ün modifiye edilmiş emme sistemi ve yeni yazılımı da uyum halinde çalışıyor.

Tüm bunlara ek olarak, Mercedes-Maybach GLS 600 0’dan 100 km hıza 0,7 saniye daha hızlı bir şekilde 4,2 saniyede ulaşıyor. Azami hızı 320 km/s ile sınırlı  olan lüks SUV, büyüklüğüne gayet iyi bir hıza sahip.

Seçkin Bir Dış Tasarım

Mercedes-Maybach GLS 600, siyah renk, arkadan görünüm

Lüks SUV modelinin kaliteli malzemelerden oluşan dış  tasarımı, esenlik ve zarafeti aynı anda içeriyor. Krom kaplı gövdesi tamamen yalıtım malzemeleriyle kaplı halde. Ön tamponundan çamurluklara kadar uzanan karbon fiber parçalar, arka difüzörde de mevcut. Izgara ise daha büyük egzoz boruları ile birleşiyor. Ayrıca Mercedes-Maybach GLS 600, 24 inçlik alaşım jantlarını Brabus Monoblock M ‘Platinum Edition’a borçlu. Bu jantlar da XL Continental SportContact lastikleri ile birbirlerini tamamlıyor. Böylelikle, 25 mm alçaltılmış Brabus Airmatic süspansiyon sistemi ile mükemmel bir uyum yakalıyor.

Mercedes-Benz Sıfır KM

2. El Mercedes Maybach Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here