Tarihe Saygı Duruşu: Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition

İngiliz premium otomotiv devi Jaguar, yıllardır ürettiği modellerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Markanın geçmişten gelen güçlü tecrübesiyle ürettiği otomobiller başarılı satış rakamlarını da beraberinde getiriyor. Geçmiş ve Jaguar denildiğinde ise akıllara ilk gelen modellerden biri E-Type. Jaguar’ın 1961-1975 yılları arasında ürettiği bu model, tasarımı ile dönemin en dikkat çekici spor otomobillerinden biri olmayı başarmıştı. 2021 yılı ile beraber E-Type efsanesi 60. yaşına girdi. Jaguar ise bu yıl dönümünü F-Type modeli ile kutlama kararı aldı. Markanın sınırlı sayıda üreteceği Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition çok yakında yollara çıkacak.

Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition Sadece 60 Adet Üretilecek!

E-Type’ın 60. yıl dönümü F-Type’a eklenecek özel bir seri ile kutlama kararı alan Jaguar, bu seriyi 60 adetle sınırlı tutacak. E-Type ile özdeşleşen Sherwood Green adlı yeşil gövde rengi ile satışa sunulacak olan model, standart versiyondan ilk olarak bu özelliği ile ayrılıyor. İç tarafta ise iki farklı renk seçeneği sunuluyor. Caraway ve Ebony Windsor adları verilen deri iç kaplama seçenekleri de modeli oldukça farklılaştırıyor. Diamond Turned Gloss Black isimli jant takımı 20 inç ve alaşım olarak geliyor. Detaylarda ise model, parlak siyah ve krom parçalarla süsleniyor. Ek olarak ön konsol kaplamasında ve koltuk başlarında E-TYPE 60 rozeti mevcut.

Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition

Performansıyla da Geçmişe Selam Çakıyor!

Çekişin dört tekerlekten birden olduğu F-Type Heritage 60 Edition, 575 beygirlik güç ve 700 Nm tork üreten V8 Supercharged motora sahip. Bu kombinasyon ile model 0’dan 100 km/s hızlanmasını 3,5 saniyede tamamlıyor. Yeni Jaguar F- TYPE Heritage 60 Edition’ın maksimum hızı ise 300 km/s ile sınırlandırılmış.

Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition

İkinci el satılık Jaguar modelleri

JLR, Jaguar’ın Elektrikli Araç Platformunu Yaratacak!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here