Honda Civic Hatchback Sport+ 2018 1.5 L DOHC VTEC TURBO için teknik verileri içeren keyifli bir inceleme yaptık. Şehrin sportif ve konforlu bir sürüş keyfi sunması için tasarlanmış olan ve hayata bir artı saha katan bu otomobil, gerçekten özel hissettiriyor. İşte yeni Honda Civic Hatchback Sport+ 1.5 L DOHC VTEC TURBO hakkında detaylar…

Honda Civic HB Sport+ 2018 Fiyatı Nasıl?

Teknik özelliklere bakmadan önce aracın çok merak edilen fiyatından da bahsedelim. Honda Civic Hatchback Sport+ 2018 fiyatı (Otomatik | 1.498 cc | Benzin) 141.500TL’den başlıyor.

Önce Motor Özelliklerine Bakalım!

Honda Civic Hatchback Sport+ 2018 1.5 L DOHC VTEC TURBO motor özelliklerine dair teknik veriler şöyle:

Çap ve strok (mm): 73X89,5

Motor Hacmi:1498cc

Motor Sıkıştırma Oranı: 10,6:1

Maksimum Gücü: 182 PS (134 kW) / 6000 d/d

Maksimum Tork Verisi: 220 Nm / 1700-5500 d/d

Fren Özellikleri: Önde hava soğutmalı disk Arkada disk

2018 Model Honda Civic HB Süspansiyon Verileri Nasıl?

Ön: McPherson süspansiyon, toe kontrol bağlantılı ve viraj denge çubuklu, elektronik kontrollü amortisörler

Arka : Çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyon, viraj denge çubuklu, elektronik kontrollü amortisörler

Civic HB Sport+ Hızlanma Verileri Nasıl?

CVT Şanzımanlı arcın maksimum hız verisi 200km/s. 0-100km hızlanma verisi de 8,4 saniye. Hız demişken yakıt tüketimine de bakmak gerekli. Peki yeni Civic HB ne kadar yakıyor?

Honda Civic Hatchback Sport+ 2018 Yakıt Tüketimi Verileri Nasıl?

Öncelikle aracın yakıt depo kapasitesi 46 litre. Yakıt tüketim şekli ise PGM-FI (Programlanmış Yakıt Enjeksiyon Sistemi) Direkt Enjeksiyonlu. Yakıt tüketimine etki eden bir veri olarak toplam ağırlık da 1411kg. Şehir içinde 7,7, şehir dışında 5 ve ortalamada da 6 litre yakıt tüketimi söz konusu.

Böyle bir otomobil alırken temel odak performans olsa da bagaj hacmi de konfora etki eden önemli bir faktör. Yeni Civic HB bagaj hacmi 420 litre.

Yeni Civic Hatchback Sport Güvenlik Odaklı Donanım Özellikleri Nasıl?

Konu güvenlik olunca artık otomotiv endüstrisi çok daha detaycı davranıyor. Sıfır Civic HB almayı planlıyorsanız hemen her versiyonda oldukça başarılı bir güvenlik donanımı optimizasyonu göreceksiniz. İncelediğimiz Civic HB Sport+ versiyonunda da güvenlik konusu epey önemsenmiş.

Sürücü ve ön yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, ön yolcu hava yastığı iptal fonksiyonu, Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA), Oön ve arkada aktif gergili emniyet kemerleri (ELR), kilitlenmeyi Önleyen Fren Sistemi (ABS), elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD), Acil Durum Fren Desteği (BA), Acil Durum Fren Sinyalleri (ESS), yokuşta Kalkış Desteği (HSA), Lastik Basınç İkaz Sistemi, Harekete Duyarlı Elektrikli Direksiyon Sistemi (MA-EPS), Kör Nokta Uyarı Sistemi, Çevre Görüş Sistemi, ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları, Immobilizer, güvenlik sistemi alarmı gibi özellikler sunuluyor.

Yeni Civic HB’de Konfor Donanımı Nasıl?

Hız Sabitleyici (Cruise Control), Ayarlanabilir Hız Limitleyici (ASL), Uyarlanabilir Amortisör Sistemi (ADS), park sensörleri, geri görüş kamerası, ışığa duyarlı otomatik kararan dikiz aynası, otomatik klima, ısıtmalı ön koltuklar, 7” dokunmatik renkli multimedya ekranı, Honda CONNECT multimedya sistemi, navigasyon, Bluetooth HFT (Telefon Kiti), ön konsolda aksesuar soketi, bagajda aksesuar soketi, 2 adet USB girişi, HDMI girişi gibi özellikler de aracın konforunu arttırıyor.

Honda Civic HB Sport + Boyutları Nasıl?

Bir otomobilin boyutları, onun sürüş konforu ve hatta yolcu konforu hakkında çok şey söyler. Spor bir otomobil olarak tasarlanan ve şehir içinde çok keyifli bir kullanım avantajı sunan Honda Civic HB Sport’un boyutları da şöyle:

BOYUTLAR

Uzunluk (mm)

4518

Genişlik (mm)

1799

Yükseklik (mm)

1428

Aks mesafesi (mm)

2697

Ön tekerlek izi (mm)

1537

Arka tekerlek izi (mm)

1565

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here