İkinci El Bahçe Traktörü İlanları

0
2740
bahçe traktörüler

Bahçe traktörü ilanları için de arabam.com ilanlarını inceleyebilirsiniz. Sistem üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde ikinci el bahçe traktörü fiyatlarına bakabilirsiniz. Aradığınız özel 2. el bahçe traktörü için markaya, model ya da diğer kriterlere göre filtreleme yaparak zaman kazanabilirsiniz. Peki, bahçe traktörü nedir ve ne işe yarar ve bahçeye traktör alırken nelere dikkat etmek gerekir? Sahibinden bahçe traktörü ilanlarına bakarken size fayda sağlayacak bazı bilgileri paylaşıyoruz…

İkinci el bahçe traktörü ilanları için arabam.com’da geniş seçenek bulabilir, Yetkili bayiden ya da sahibinden 2. el bahçe tipi traktör fiyatlarına bakabilirsiniz. ikinci el traktör ilanları için de arabam.com Traktör ilanları sayfasına göz gezdirebilirsiniz.

Traktörle Bahçe Traktörü Arasında Ne Fark Var?

Teknik olarak muhtemelen çok fark var. Mühendisler bu konuda çok detaylı bir analiz sunabilir ama özetle traktörlerin beygir gücü, motor torku vs çok daha güçlüdür. Bu da bahçe traktörünün daha yavaş olması, daha sınırlı bir alanda çalışabilmesi anlamına geliyor. Yani hektarlarca, dönümlerce genişlikte bir tarlada bahçe traktörü yerine traktör kullanmak gerekir. Aksi halde aylarca işleri tamamlamak mümkün olmaz. Ancak adı üstünde “bahçe” kullanımı için bahçe traktörleri mükemmel bir çözüm sunabilir. Zeytinlikler, kiraz bahçeleri, meyve bahçeleri ya da bağlarda bahçe traktörüyle çok iş başarabilirsiniz. Üstelik traktörden daha az yakar ve daha az yer kaplar.

Bahçe Traktörü Nerede Kullanılır?

Anızlarda, zeytinliklerde, kiraz, portakal, şeftali, mandalina gibi meyve bahçelerinde, büyük seralarda, sebze bahçelerinde, hobi bahçelerinde kullanılır.

Bahçe Traktörü Seçimi Nasıl Olmalı?

Nasıl bir alan için ve ne genişlikte bir alan için kullanacağınızı yani ihtiyacınızı belirlemeden ikinci el bahçe traktörü ya da sıfır bahçe traktörü almanız tavsiye edilmez. Her alanda bir ürün alırken mutlaka öncelik ihtiyaç analizi olmalıdır. 4×2 bahçe traktörleri ya da 4X4 bahçe traktörleri arasından seçim yaparken de bu detaya dikkat etmeniz önerilir. Ayrıca sahibinden 2. el bahçe traktörü alırken şanzıman kontrolünü mutlaka yaptırmanız tavsiye edilebilir. Çünkü bu tip arazi araçlarında en hızlı yıpranan parça şanzıman ve şanzıman sistemidir.

Rahat bir sürüş için süspansiyon konusunu test edebilirsiniz. Yine kullanım kolaylığı için yakına konumlanmış kollar ve düğmeler de önemli detaylar arasında. Gösterge paneli de tozlu ya da karanlık havada kolay algılanabilir olmalı. Bu amaçla ışıklı gösterge paneli olması önemlidir.

Tarım Sektöründe İş Fırsatı Olabilir!

Ülkemizde tarım ekonomisinden uzaklaşmanın bedelini pahalı gıda ile ve besin yetersizliğiyle ödüyoruz. Bu durum için son bir iki yıldır güçlü bir farkındalık söz konusu. Tarımsal ve hayvansal üretime yönelme arttı ve artmaya da devam ediyor. Ayrıca büyük şehirlerde hobi bahçeleri de çok yaygınlaşmaya başladı. Organik ürün yetiştirme konusuna odaklanan binlerce emekli aile var. Bu keyifli gelişmeye paralel olarak belki de bir bahçe traktörü alıp, küçük bahçelerde saatlik çalışma ile kendinize bir gelir modeli yaratabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here