Yerli Elektrikli Traktör Modellerinin Seri Üretimi Başlıyor

0
5453
yerli elektrikli traktör, mavi renk

Yerli elektrikli traktör modelleri 2023 yılında seri üretime başlıyor. ZY Teknoloji’nin ürettiği yerli araçlar dünyada da bir ilke imza atacak. İlk olarak 2022 yılının Ocak ayında yerli traktörler için prototiplerin testleri geçtiği açıklanmıştı. Bu kapsamda 39 farklı alanda test edilen yerli araçların yakın zamanda seri olarak üretilmesi bekleniyor. Kimi zaman bazı sıkıntılar sonucunda projenin iptal edileceği haberleri çıksa da şirket artık net tarih verdi.

Yerli Elektrikli Traktörde Son Aşama

yerli elektrikli traktör, mavi renk

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının da destek verdiği projeyi ZY Teknoloji yürütüyor. Önder Yol ve Ziraat Girişim Sermayesinin de destek olduğu projede farklı kasa tipleriyle 2 farklı model yer alıyor. Bu proje kapsamında üretimi gerçekleşecek olan traktörlerin en büyük özelliği elektrikli olması. İçten yanmalı veya hibrit motorlar yerine tamamen elektrikli olması aynı zamanda bir devlet politikası. Çünkü tıpkı ilk yerli otomobil gibi yerli traktörün de dünyaya örnek olması hedefler arasında.

Teknik Özellikler

yerli elektrikli traktör

ZY Teknolojinin paylaştığı verilere göre yerli traktör tam 105 beygir gücünde olacak. Bu performansını ise 494 Norm tork üretmesine borçlu. Burada tork miktarı önemli çünkü bir traktörde hızdan çok güce ihtiyaç var. Ayrıca aracın bataryası ise 53 kWh kapasiteye sahip. Ne kadar menzil gideceği ise şimdilik net değil. Şu anda bu verilerin yerli traktörün hangi kasa tipi için olduğu bilinmiyor.

Yerli Traktör Yüzde 90 Enerji Tasarrufu Sağlayacak

yerli elektrikli traktör, mavi renk

ZY Teknolojinin açıkladığı verilere göre bu traktör diğer içten yanmalılara göre çok daha çevre dostu. Yüzde 90 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Böylece yakıt tasarrufu anlamında da ön plana çıkmış oluyor. Ayrıca oldukça sessiz çalışacak olan yerli traktörler en yüksek performansı sağlarken bile bunu koruyacaklar. 45 dakikanın altında tamamen şarj olma özelliğine sahip olan bu traktörlerin çiftçilere yıllık 200 bin TL’den fazla tasarrufu sağlayacak. Son olarak marka 2023 yılında 1200 adet üretim gerçekleştirecek. 2024 yılına geldiğimizde ise 10 binin üzerinde yerli otomobilin üretimi tamamlanmış olacak.

İkinci El Traktör Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here