Elektrikli Traktör Monarch Tarım Sektörünü Dijitalleştiriyor

0
3367

Sonunda tarım sektörü de otonom araç teknolojisinden payına düşeni aldı. Temiz enerji kullanımı ve benzersiz güvenlik özellikleri ile karşınızda dünyanın en akıllı, full otonom destekli elektrikli traktörü, Monarch Traktör.

monarch elektrikli traktör

“Rekabet her zaman iyi bir şeydir, bizi elimizden gelenin en iyisini yapmaya zorlar. Tekelleşme ise insanları sıradanlıktan memnun olmaya doğru iter.” demiş Nancy Pearcy. Tıpkı bu Amerikan yazarın da savunduğu gibi rakibin olmadığı bir sektörün gelişimi sekteye uğrar. Ancak, Monarch Traktör ile tarım sektörü için ufukta kıran kırana bir rekabet görünüyor.

Monarch şirketi geçtiğimiz günlerde, çiftçinin işlerini geliştirmek, iş gücü verimliliğini arttırmak ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için otonom sürüş teknolojileriyle donatılmış bir elektrikli traktör tanıttı. Bu elektrikli traktör hakkında şirketin CEO’su Praveen Penmetsa bazı açıklamalarda bulunudu. “Monarch Traktör, eşi görülmemiş zeka, teknoloji ve güvenlik özellikleriyle çiftçiliğin dijital dönüşümünü başlatıyor” sözlerini kullanarak ne kadar iddialı bir ürüne sahip olduklarını vurgulayan Penmetsa; bugünün çiftçilik taleplerini karşılamak için birinci sınıf çiftçiler, mühendisler ve bilim adamlarından oluşan bir ekip oluşturduklarını ve en iyi kullanıcı deneyimi için elektrikli traktörü sürekli olarak geliştirdiklerini söyledi. Şimdiden birçok çiftçinin ön sipariş verdiğini de ekleyen Monarch CEO’su bu değişimin öncülerinden olmanın haklı gururunu yaşıyor.

monarch elektrikli traktör

Elektrikli Traktör Monarch ve Özellikleri

Geleneksel içten yanmalı motorların doğamıza ne kadar zarar verdiğini artık neredeyse hepimiz biliyoruz. Neyse ki, elektrikli otomobillerin gelişimi ve birçok hükümetin elektrikli otomobile teşviki ile bu zararın en azından bir yerinden dönüyoruz. Ancak bu durumun çok da yeterli olmadığını söylemek de fayda var “Sıfır karbon emisyonu” ibaresini olabildiğince yaygınlaştırmamız gerekiyor. Monarch elektrikli traktör de tam olarak burada devreye giriyor. Bir dizel traktörün ortalama bir otomobile göre 14 kat daha fazla karbon emisyonu ürettiği bir dünyada traktörlerin elektrifikasyonu şüphesiz hepimiz için oldukça önemli.

monarch elektrikli traktör

Jeneratör Olarak Dahi Kullanılabiliyor

Ayrıca bu elektrikli traktör yalnızca sıfır karbon emisyonuna sahip olmakla kalmıyor. Yeri geldiğinde bir ATV olarak da kullanılabilecek bu Monarch Traktör, bir jeneratör olarak dahi kullanılabiliyor. Bu da demek oluyor ki elektrikli otomobilinizi bu traktörle rahatlıkla şarj edebilirsiniz.

Otonom Sürüş Destekli!

Önceden programlanmış işleri bir sürücüye ihtiyaç duymadan kendiliğinden gerçekleştirilebilen bu traktör, istenildiği zaman bir şoför aracılığıyla normal bir elektrikli traktör olarak kullanılabiliyor. Ayrıca, Power Take Off (PTO) isimli bir güvenlik teknolojisi ve 360 derece kameralarıyla oldukça güvenli bir şekilde çalışan bu traktör; gece veya gündüz fark etmeksizin devrilmeleri ve çarpmaları önleyecek teknolojilerle donatılmış.

Tarlada çalıştığı her gün 240 GB’den fazla veri topladığı iddia edilen bu elektrikli traktör, endüstri 4.0 kavramının bir meyvesi olan makine öğrenmesi teknolojileri sayesinde her geçen gün daha optimal bir şekilde çalışıyor. Ayrıca tüm bunlara ek olarak yeni nesil akıllı tarım aletleriyle de uyumlu bir şekilde çalışma potansiyelini kendi içerisinde barındıran Monarch Traktör’ün; bunların analitik verimlerini de yorumlayabilecek kapasitede olduğu iddia ediliyor.

Bir akıllı telefon yardımıyla çalışabilen bu traktör, topladığı tüm raporları da aynı şekilde bir akıl telefona gönderiyor. 70 beygirlik bir güce sahip olmasının yanında motorunun elektrikli olması da bu traktöre ekstra bir tork değeri sağlıyor.

monarch elektrikli traktör

Elektrikli Traktör Fiyatı

50.000 dolarlık başlangıç fiyatına sahip olan Monarch elektrikli traktör, 2021 yılının sonbaharında tarlarla yerlerini alacak. Ayrıca bu traktör 500 dolarlık depozito ile ön siparişlere açık durumda.

İkinci El Traktör Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here