Red Bull Pilotu Max Verstappen Sorunlardan Bıkmış Durumda

Geçtiğimiz 2 yarışta kendisinin iyi performansına rağmen motor sorunları nedeniyle başarıyı elde edemeyen Red Bull pilotu Verstappen gözünü Sochi’ye dikti. Hollandalı pilot, iki hafta önce Monza’da motorun verilerindeki sorun nedeniyle yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı. Bunun üstüne geçen hafta da Mugello’da aldığı harika startın hemen sonrasında güç kaybedip Gasly ile çakıl havuzuna gömülerek yarış dışı kalması Verstappen’i hayal kırıklığına uğrattı.

Red Bull

Çakıl havuzuna gömüldükten sonra takım telsizinden motor sorunları hakkında söylediği “Bu ***** motorla ancak bu kadar olur” cümlesi dikkat çekti.

Red Bull takım patronu Christian Horner, Rusya GP’si öncesinde sorunların yeniden yaşanmamasıiçin alınan önlemleri Verstappen ile konuşacağını açıkladı. Red Bull websitesine yazdığı köşe yazısında açıklamalarda bulunan Horner şunları söyledi. “Max’ın yarış dışı kaldığında hayal kırıklığına uğraması gayet anlaşılabilir bir şey. Mugello’da cuma günkü ilk turdan beri gayet iyiydi. Çok hızlı bir araca sahiptik ve aracın dengesinde iyi bir gelişim gösterdik. Onun için üzücü olan da bu. Olayların etkisi sırasında, startın adrenalinin üzerine çakıl havuzuna gömülmenin hayal kırıklığını yaşadığınızda, takım radyosunda şikayet etmeniz çok doğal bir şey oluyor. Yarışta Mercedes ile mücadele edebileceğimizi hissediyorduk. Lewis’i startta geçmek üzerine çalışmıştık ve daha sonrasında da onlarla savaşacaktık, ancak tabii ki de bu gerçek olmadı.” cümlelerini kullandı.

“Verstappen, Başarıya Olan Açlığı Sayesinde İstediğimiz Pilot”

Başarılı genç pilotun sitem etmesine hak veren takım patronu onu başarılı kılan şeyin bu başarı açlığı olduğunu vurguladı. Açıklamalarına şu sözlerle devam etti. İkinci yarışta üst üste bu olay yaşandı ve bu, onun için büyük bir hayal kırıklığıydı çünkü o başarıya aç ve bunu çok istiyor. Eğer bu açlığa sahip olmasaydı, şu anda olduğu sürücü olamazdı ve her hafta sonu galibiyetler için izlemek istediğimiz pilot o olmazdı. Şu anda bu düşünceleri sisteminden atmalı ve önüne bakmalı. Onunla beraber Sochi öncesinde bunun üzerinden geçeceğiz ve Honda ile takımla beraber perde arkasında yaptığımız şeyleri, bir sonraki yarışta bunu ortadan kaldırmak için tartışacağız.

Horner ve Verstappen

Mercedes Sochi’yi Domine Edebilir.

Şampiyonadaki en büyük rakipleri olan Mercedes hakkında açıklamalar yapan Horner; “Mercedes’in, Sochi’nin onlara uygun olacak olması nedeniyle tamamen hazır ve çok domine edici olmalarını bekliyorum.” diyen Horner ekledi: “Ancak bu sezon da gördüğümüz gibi lastik aşınması burada büyük bir etken. Geçtiğimiz hafta sonu çok fazla zorlanmadılar, ancak onların ne kadar endişeli olduğunu duyabiliyordunuz, sürücülerine kerblerden uzak durmalarını söylüyorlardı. Bu yüzden Sochi’de rekabetçi olabilirsek ve onları biraz baskı altına alabilirsek süper olur, çünkü olaylar asıl o zaman ortaya çıkıyorlar.”

Sahibinden Satılık Arabalar

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here