Tamamen Yeni 2022 Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz SL resmi olarak yol testi aşamasına girdi ve üretim öncesi arabaları Alman test yollarında görüldü. Mercedes ise fotograflara dayanarak gelişimdeki ilerlemeyi onayladı.

SL prototipini daha önce Mercedes E-serisinin kısaltılmış bir modeli olarak görmüştük. Sonrasında üretime hazır yeni gövdesi ile kaşımıza çıkan test aracı yoğun bir kamuflaj içeriyordu. Kamuflajın bu kadar yoğun olması ise bize yeni model Mercedes SL’in daha ilk test aşamalarında olduğunu gösteriyor.

Efsanevi SL Roadster’ın yeni nesli, 1952’de motor sporlarına uzanan köklerine geri dönüyor. Mercedes-Benz AG’nin performans ve spor otomobil markası Mercedes-AMG, genel araç görevini tam anlamıyla üstlendi. Efsanevi Roadster’ın yeniden yorumlanması için Mercedes-Benz AMG gelişime evet dedi.

Mercedes-Benz SL
Yeni model 2022 Mercedes-Benz SL test sürüşü

Yeni model dinamik sürüş testlerinde

Kapsamlı dijital geliştirme adımlarının, test standı çalışmalarının ve simülatör denemelerinin ardından, yeni spor otomobil şimdi geniş kapsamlı dinamik sürüş testlerinin planlanmış bir aşamasına giriyor. Testler daha önce Grubun Immendingen’deki kendi Test ve Teknoloji Merkezi’nde yapılmıştı ve şimdi de halka açık bazı yollarda testler yapılmaya devam ediyor.

Mercedes-Benz hakkında daha fazla bilgi edinmek için diğer yazılarımızı da okuyabilirisiniz

Önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen, tamamen yeni model Mercedes-Benz SL’in test aşamalarından anlaşıldığı kadarıyla bir 2022 modeli olarak tanıtılması bekleniyor. Mercedes, yeni model için katlanır metal tavan yerine yumuşak bir tavan kullanılacağını söyledi. Ayrıca raporlarda araca iki küçük arka koltuk eklenebileceği de göze çarptı.Tüm bu detaylar ise SL’in aslında bir roadster yerine 2 + 2 üstü açılır bir araba olacağı anlamına geliyor. Mercedes-AMG tarafından geliştirilen SL, yeni nesil GT spor otomobilin Modüler Spor Mimarisi (MSA) platformu üzerine inşa edilecek ve konfor ile sportiflik arasında iyi bir denge sağlaması bekleniyor.

Motor serisi henüz onaylanmadı, ancak 515 HP çift turbo 4.0 litrelik V8’in yanı sıra 429 HP 3.0 litrelik altı hazneli ve SL 63’te AMG’nin V8’in 604 HP varyantını içerebilir. Sıralamanın en üstünde olan, 800 HP’ye kadar SL 73 performans plug-in hibrit olabilir.

Gallery: 2022 Mercedes SL’in test sürüşlerinde çekilmiş yeni fotograflar:

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here