Maybach S-Class Mercedes’in Ürettiği 50 Milyonuncu Araba Oldu. Geçmişten günümüze ürettiği her otomobil ile yankı uyandırmayı başaran Mercedes- Benz lüks otomobil akımının öncüsü olmuştur. Bunların en iyi temsilcilerinden biri de Maybach S-Class serisidir. Maybach S-Class serisi üretilen ve diğer lüks otomobiller arasında katılan 50 milyonuncu araba oldu.

Maybach S-Class

Mercedes, yeni S-Serisi’nin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra, ultra lüks bir Maybach modelini tamamladı. 2021 Mercedes-Maybach S 580 kısa süre önce üretime girdi ve çok önemli bir örnek. Aynı zamanda standart S-Serisi ve yakında çıkacak olan EQS elektrikli modelini de oluşturan Almanya’daki Fabrika 56’daki montaj hattından çıktı. Aşağıda resmedilen S 580, Mercedes tarafından kurulduğundan bu yana üretilen 50 milyonuncu otomobildir. Ancak bu sayıya Smart markalı araçlar da dahildir.

Maybach S-Class

“Mercedes-Benz her zaman lüks ile eşanlamlı olmuştur. Bu çok özel üretimin yıldönümünü olmasından dolayı gurur duyuyorum: Üretilen elli milyon araç, şirketimizin tarihinde önemli bir kilometre taşı ve ekibimiz tarafından olağanüstü bir başarıdır” dedi. Mercedes-Benz AG, Üretim ve Tedarik Zinciri Yönetim Kurulu Üyesi Jorg Burzer.

Maybach S-Serisi, Mercedes’in Ürettiği 50 Milyonuncu Araba Oldu

50 milyonuncu araba, iki tonlu siyah ve gümüş temasıyla tamamlandı. Mercedes, Maybach S 580 için henüz bir fiyat etiketi açıklamadı. Ancak lüks limuzinin, hafif hibrit bir sistem tarafından desteklenen, 496 beygir gücüne ve 516 Nm torka sahip 4.0 litrelik çift turbo V8 ile çalıştırılacağını biliyoruz.

Giden Maybach S-Serisi 173.000 $ ‘dan başladı. Bu nedenle bu yeni modelin 2021 ortalarında satışa çıktığında yaklaşık aynı değerlerde olmasını bekliyoruz.

50 milyon adede ulaşmak büyük bir kilometre taşıdır. Ancak bu diğer önde gelen otomobil üreticileri ile karşılaştırıldığında ne durumda diye baktığımızda Japon otomobil üreticisi Honda, 100 milyonuncu otomobilini 2016’da üretti ve bir yıl sonra Volkswagen 150 milyonuncu aracını üretti. Toyota’ya gelince, hacimli otomobil üreticisi, 2012’de 200 milyonuncu modelini inşa eden Mercedes’in çok ilerisinde.

Mercedes’in en büyük rakibi BMW, son zamanlarda herhangi bir küresel üretim kilometre taşı kaydetmedi. Ancak geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde beş milyonuncu otomobilini çıkarttı. 50 milyon otomobilden Mercedes, 2020 sonunda ürettiği 400.000’inci G-Wagon’unu gururla duyurdu.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here