Maybach GLS 600 Mercedes’in En Pahalı SUV’u Oldu

0
19282
Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC (Kraftstoffverbrauch kombiniert: 12,0-11,7 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 273-266 g/km)*, rubellitrot / obsidianschwarz, Leder Exklusiv Nappa mahagoni/macchiato // Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC (combined fuel consumption: 12.0-11.7 l/100 km; combined CO2 emissions: 273-266 g/km)*, Rubellite red / Obsidian black, Exclusive nappa leather mahogany/macchiato *Angaben zum Kraftstoffverbrauch und CO2-Emissionen sind vorläufig und wurden vom Technischen Dienst für das Zertifizierungsverfahren nach Maßgabe des WLTP-Prüfverfahrens ermittelt und in NEFZ-Werte korreliert. Eine EG-Typgenehmigung und Konformitätsbescheinigung mit amtlichen Werten liegen noch nicht vor. Abweichungen zwischen den Angaben und den amtlichen Werten sind möglich. *Figures for fuel consumption and CO2 emissions are provisional and were determined by the Technical Service for the certification process in accordance with the WLTP test method and correlated into NEDC figures. EC type approval and a certificate of conformity with official figures are not yet available. Differences between the stated figures and the official figures are possible.

Mercedes-Benz’in en üst segment otomobili olan Mercedes-Maybach GLS 600 modeli görenlere tasarımıyla da fiyatıyla da dudak uçuklatıyor.

Maybach GLS 600

Mercedes-Maybach GLS 600 Fiyat Politikası

Mercedes-Maybach’ın SUV segmentine seri olarak üretilen ilk girişi olan GLS 600, 2020’nin sonlarında galerilere gelecek. Ve geldiğinde Mercedes-Benz’in en pahalı SUV’si ve şirketin en pahalımodellerinden biri olarak adından çokça söz ettirecek. Fiyat olarak 161 bin 550 Amerikan dolarından başlayan ve bazı ek donanım ve imkanlar sunabilen bir araç GLS 600. Fiyatının G-serisinden daha yüksek olmasıyla da fiyatıyla da tasarımıyla da bu tam bir Maybach yorumu yapıldı. Ülkemizde kur farkı ve vergiler ile hesaplandığında yaklaşık 4 milyon TL gibi bir fiyata tekabül eden Mercedes-Maybach GLS 600 çok üst segment bir araç olarak kayıtlara geçecek. Bu fiyata tekneler ve tek motorlu uçaklar satın alınabilirken bu fiyat politikası ise bir kesim insanı kızdırmış durumda.

Donanım

Müşterilere parasının karşılığında ise Maybach ile özdeşleştirilmiş dikey çıtaları ve bol miktarda krom içeren bir ızgarayla karakterize edilmiş bir dış cephe sunuyor. Ayrıca ön yolcular için iki tane ayrı 12,3 inç ekranlı bir ekran ve herkes için ayrı bir surround ses sistemi olan business class benzeri bir iç mekan sunuyor. Arka yolcular için ısıtmalı ve havalandırmalı, masaj ve uzanma işlevleri sunan bir çift ayrı özel deri koltuk ile beraber geliyor. Bunun yanı sıra ısıtmalı ya da soğutmalı bardak tutamaçları da araçla beraber geliyor.

Maybach GLS 600

Teknik Donanım

Gücünü Mercedes-Benz serisinde sıkça karşılaştığımız çift turbo şarjlı 4.0 litrelik V8’den alıyor. Bu uygulamada 550 beygir gücü üretirken, dört tekerleği dokuz ileri otomatik şanzıman ile ve 4Matic dört tekerlekten çekiş ile döndürür. 100 KM hıza ulaşması ise yaklaşık olarak 4.8 saniye olarak belirtiliyor. Standart 48 voltluk hafif hibrit teknolojisi ile gelen Mercedes-Maybach GLS 600, fren yaparken geri kazandığı kinetik enerjiyi pil takımına gönderir ve öndeki yolu tarayan ve bir çukur, tümsek veya başka bir şey algıladığında süspansiyonu gerektiği gibi ayarlayan E-Aktif Gövde Kontrolü adlı bir teknolojiye güç sağlar. Ayrıca bu teknoloji viraj alırken gövdeyi dengede tutar.

İkinci El Mercedes-Benz SUV Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here