Kediler Arabadan Nasıl Uzak Tutulabilir?

1
13608
kediler-uyurken
kediler-uyurken

Kediler her sabah sizi kaput içinde veya tavanda mışıl mışıl uyurken mi karşılıyor? Aracınızı satarken oluşan çizikler sizi kara kara düşündürüyor mu? Aracınızdan ziyade, bir dikkatsizliğe karşı kediler için mi endişeleniyorsunuz? 

Kendinizi “kedi insanı” olarak tanımlayıp tanımlamamanızdan bağımsız olarak, hiç kimse kedilerin arabalarının üzerine atlamasından hoşlanmaz. Onları arabada görmeseniz bile, büyük olasılıkla varlıklarına dair kanıtlar bulacaksınız: boyada çizikler, yırtıklar ve hatta çatıda kedi tırnak izleri. Bazen aracın alt kısmında ve tamponunuzda uzanmış kediler bulabilirsiniz. Hele ki bir yere gitmeye çalışıyorsanız bununla başa çıkmak zor olabilir.

kediler-için
kediler-için

Biraz hasarla, eski bir arabanın fiyatı veya kullanılmış araba değerleri gerçekte düşebilir. Bu da arabanızı kaputunda veya tavanda çizikler varken satmayı çok daha zor hale getirir. Neyse ki, bu sevimli ve yaramaz  kedilerin aracınızın etrafında dolaşmasını engellemenin birçok yolu vardır.

İnatçı Kediler Uzaklaşsın Diye Naftalin Kullanın

kediler-için-naftalin
kediler için naftalin

Kedileri arabalardan nasıl uzak tutacağınızı öğrenmeye nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, naftalin başlamak için iyi bir seçenek diyebiliriz. Pek çok insan da kediler gibi naftalin kokusundan hoşlanmaz. Bunu yapmanın en iyi yolu, bir kilo naftalin almak (naftalin kilo fiyatı 30-50 lira arasında değişiyor) ve küçük torbalara yerleştirmektir.

Daha sonra çanta yahut torbaları alıp arabanızın etrafına dağıtabilirsiniz. Örneğin lastiklerin yanında, tavanda ve kaputta durabilirler. Komşularınız duruma biraz gülse de, yakınlardaki sokak kedilerinin kokudan rahatsız olması ve uzak durması muhtemeldir.

Kediler için Diğer Çözüm: Arnavut Biberi

kedilere-arnavut-biberi
kedilere-arnavut-biberi

Daha az kokulu bir seçenek arıyorsanız, arabanızın etrafına kırmızı biber serpmek mantıklı olabilir. Biberi aracınızın etrafına bir daire şeklinde serpmenize gerek yoktur. Belirli noktalara serpmeniz yeterli olacaktır.  Kedilerin tamamen geri çekilmesi birkaç gün alsa da, kırmızı  biberin kedileri kaçırma etkisi vardır.

Aracınızı Düzenli Sulanan Parklara Yakın Yerlere Bırakın

park-fıskiye-kedilere
park fıskiye kedilere

Bazı fıskiyeler belirli bir programda çalışsa da (sadece sabahları açmak gibi), hareket kontrollü fıskiyeler yakınlarda hareket algıladıklarında açılacaktır. Bu nedenle, arabanızın yanında bulunan hareket kontrollü bir sensör, kedilerin çok yaklaşmasını engellemenin harika bir yolu olabilir. Ne zaman deneseler, yaramaz dostlarımız su ile yıkanacaklardır.

Kediler İçin Kendi Spreyinizi Yapın

Naftalin ve kırmızı biber işe yaramazsa, ev yapımı bir uzaklaştırıcı sprey yapılabilir. İşin püf noktası, bir çeşit kokulu uçucu yağ (lavanta veya nane gibi) kullanmak ve bir sprey şişesinde bol su ile karıştırmaktır.

*Son olarak, her sabah yine de kedi girmesine karşın aracın kaputuna vurduktan sonra araca binelim ki sevimli dostlarımıza bir zarar vermiş olmayalım.

1 YORUM

  1. Arabamı yeni boyattım, kırmızı renk olduğundan mıdır anlamadım, diğer arabalar yerine benimkini tercih ediyorlar. Her sabah 3-5 kedi arabamın tepesinde uzanmış bana bakıyor. Kovuncada sinirlenip mırıldanıyorlar. Bu sabah inanın arabamın çatı boyasını kazımışlar. ustam komple çatıya boya gerekli dedi. Ne yapacağımı bilemedim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here