Trump Otonom Araç Sırlarını Çalan Mühendis Affetti. Anthony Levandowski, Uberde çalışmak ve kendi şirketini kurmak için ayrıldığı Gooogle’dan şirket sırlarını çaldığını itiraf etti. Trump ise ABD başkanlığı görevindeki son gecesinde, Google ve Uber’in eski yöneticisi Anthony Levandowski’yi affetti.

Otonom Araç Sırlarını Çalan Mühendis Levandowski, bir savunma anlaşması’nın parçası olarak kendisine ve Uber’e fayda sağlamak için Google’ın Otonom sürüş bölümünden ticari sırları çalmak suçunu kabul etti. Levandowski 18 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak COVID-19 salgını nedeniyle cezasını çekmemişti.

Donald Trump Başkan Olarak Son Gecesinde 73 Af Çıkarttı

Donald Trump başkan olarak son gecesinde 73 af çıkarttı ve 70 kişinin cezalarını hafifletti. Affedilenlerden biri de, google’ın Otonom sürüş otomobil bölümünden ticari sırları çalmakla ilgili suçlamaları kabul eden eski teknoloji yöneticisi Anthony Levandowski’ydi.

Otonom Araç Sırlarını Çalan Mühendis Levandowski 2009’dan 2016’ya kadar Google’da çalıştı. 2016 yılında şirketten ayrılmaya hazırlanırken, lidar için özel şemalar ve tasarımlar da dahil olmak üzere kişisel dizüstü bilgisayarına binlerce Google dosyası indirdiğini itiraf etti. Mahkeme duruşmalarında, dosyaları kendisi ve yeni işvereni Uber’in yararına kullanmayı planladığını itiraf etti.

Otonom Araç Sırlarını Çalan Mühendis Levandowski, Uber tarafından 680 milyon dolara satın alınan kendi otonom taşımacılık şirketi Otto’yu kurmak için 2016 yılında Google’dan ayrıldı. Bu noktada, o her iki şirkette Otonom sürüş geliştirme kontrolünü devraldı. 2017 yılında Google, Uber ve Levandowski’yi kendi kendine çalışan ticari sırları çalmakla suçladı. Mayıs 2017’de Uber, Levandowski’yi kendisini suçlamama hakkını defalarca devreye sokarak, federal bir yargıç tarafından emredildikten sonra kanıt ve ifade vermeyi reddetti. Uber sonunda Google ile anlaştı ve 2018 yılında 245 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Otonom Araç Sırlarını Çalan Mühendis Levandowski aleyhindeki suçlamalar da sunulduktan sonra, 2019 yılında ki savunma anlaşması kapsamında 33 adet ticari sır hırsızlığı suçlamasını kabul etti. Ağustos 2020’de işlediği suçlardan dolayı 18 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 95.000 dolar para cezası ve 756.499,22 dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Yargıç William Alsup, “Bu şimdiye kadar gördüğüm en büyük ticari gizli suç. Bu küçük değildi. Dolayısıyla bu ölçekte büyük oldu.”

Covid-19 Nedeniyle Ceza Ertelenmişti

Ceza hiç yerine getirilmedi. Mevcut COVID-19 risklerinin yatışması sonrasında Levandowski’yi hapsetmek için bir plan başlatıldı. Trump’ın affıyla Levandowski bu hapis cezasından kurtuldu. Mutluluğunu dile getirmek için twitter dan mesajlar yayınladı.

Trump yönetimi yaptığı açıklamada, affın Facebook yönetim kurulu üyesi Peter Thiel ve Oculus’un kurucusu Palmer Luckey’nin de aralarında yer aldığı teknoloji endüstrisinin içindekiler tarafından desteklendiğini belirtti.

Destanın haberini yapan ve Super Pumped: The Battle for Uber adlı bir kitap yazan New York Times muhabiri Mike Isaac, Car and Driver’a şu yorumu yaptı: “Trump son anda Levandowski’yi tehlikeden uzak tatmak için geliyor. Zaten öngörülemeyen bir destan için neredeyse çok fazla burun ayarı.”

 İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here