Microsoft Sis Farlarını Yok Edecek Teknolojiyle Geliyor. Estetik ve çekiciliğin ötesinde, sis farları sisli veya tozlu koşullarda görünürlüğü artırmak için tasarlanmıştır, ama onların ışınlar son derece kısa aralığı aydınlatır. Uzun aralıklar için güçlü ışıklara sahip değillerdir.

Bu alanda Arka sis farları belki de daha kullanışlıdır. Çünkü normal stop lambalarına göre çok daha parlaklar ve bir önceki aracı belirsiz görünürlüğe sahip koşullarda tespit etmeyi çok daha kolay hale getirebilirler.

Düzenli farlara gelince; Onlar her zaman sis farlarına göre daha gelişmiş ışıklandırma sistemine sahiptir. Ancak yine de sisli havalarda mükemmel görüntüyü veya görünürlüğü yakalamak mümkün değildir. Eğer sisli koşullarda maksimum görünürlük anlamında bir şey arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sisli koşullarda sürücüler için görünürlüğünü artırmak için, Microsoft Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO) ile yeni bir patent başvurusunda bulundu. Ar gözlükleri, olay girişine dayalı dış cihazın öngörülebilir kontrolüne sahip. Olarak tanımlanır. Bunu biraz inceleyelim.

Görüntü İşleme Özelliği İle Önünüzü Görebiliyorsunuz

Microsoft Sis Farlarını etkili bir teknoloji ile devre dışı bırakacak. Daha basit bir ifadeyle, teknoloji aracın önündeki ortamı değerlendirerek, bu görüntüleri işleyerek ve sürücü için daha fark edilebilir bir görüntü sergileyerek artırılmış gerçeklikten yararlanır. Özel AR gözlük bu net görüntüyü çoğaltmak için takılabilir ama teknoloji için de bir head-up ekran kullanmak mümkündür.

AR teknoloji zaten Panasonic tarafından daha etkili head-up ekranlar için kullanılıyor. Mercedes en son S-Class amiral gemisi lüks sedanın da buna benzer bir sistem kullandı. Ancak Panasonic ve Mercedes’in sistemleri hala daha açık ve gözle görünen bir görüş mesafesine güveniyor. Ancak bunu yaparken Microsoft’un sistemi aslında düşük görünürlük koşullarıyla özellikle başa çıkmak için üretilmek isteniyor. Tabi ki sisli ve tipi koşulları bu aşama da etkili olacaktır.

Bu teknoloji Ne Kadar Güvenli?

Microsoft Sis Farlarını devre dışı bırakmak için ortaya çıkardığı teknoloji için patent çalışmalarını başlattı. Microsoft’un tam 235 sayfalık patent dosyalama içinde ekran için içerik işleme durumu esnasında kafaya monte edilen bir gözlük ile yol takip işlemi gerçekleşebilir. Her ne kadar içerik ya da önümüzdeki yolun gelişmiş resmi kafamızdaki ekranda ya da araçtaki ekranda görüntülenebilir olsa da kimse gözlerin önceden odaklanmış olmadığı bir yer yerine bilgi ve eğlence ekranı üzerinden takip işlemine güvenmez. Dolayısıyla teknoloji de duman olabilir ve daha az yaygın ama potansiyel olarak tehlikeli bir senaryo ile sürüş meydana gelebilir. Birçok patentte olduğu gibi, yeniliğin yeni araçlara dönüştüğünü görmemiz yıllar sürebilir, ancak güvenliği artıran her şey yatırım yapmaya değer.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here