Tesla otomobil dünyasında rekabette neden rakiplerinin önünde diye hiç merak ettiniz mi? Biz meraka dayanarak bu nedenleri toparladık. Son birkaç yıldır otomotiv devi Tesla, otomobil endüstrisini başka hiçbir şirkette olmadığı kadar iyi yönlendiriyor. Şirket 2018’de 2.45.000’in üzerinde ve 2019’da yaklaşık 3.60.000-3.70.000 otomobil teslim etti. Araç üreticisi Gigafactory 3’ü Çin’de 11 ayda inşa etti ve bugün şimdiden araç teslim ediyor.

Şirket, tüm zamanların en yüksek değerli ABD otomobil üreticisidir ve piyasa değeri, hem Ford hem de GM’nin birleşimini geride bırakmıştır. Tesla’nın son teknoloji elektrikli araçlar için pazardaki yenilik hızı, onu diğer otomobil üreticilerinin önüne geçiyor. 2018 yılında şirket, elektrikli dört kapılı sedanı olan yaklaşık 1.46.000 Model 3 satarak Tesla’yı ABD’nin en üst sıradaki giriş seviyesi lüks sedan haline getirdi.

Tesla Rekabette Benzersiz İş Modeli İle Önde

Tesla, toplu olarak üretip pazarlayabileceği nispeten uygun fiyatlı bir otomobil yapmak yerine, pazardaki ilk aracını satmak için benzersiz bir yaklaşım benimsedi. Şirketin iş modeli, elektrikli araçlarının satışı, bakımı ve şarj edilmesi etrafında önemli ölçüde dönüyor. Pek çok otomobil üreticisi, araçlarını satmak için franchise bayileri kullandığından, Tesla tam tersi modeli, doğrudan satışları kullanıyor.

Tesla Rekabette Benzersiz İş Modeli İle Önde

Tesla, şirkete ait global bir showroom ve galeri ağı geliştirdi. Bu showroomlar çoğunlukla dünyanın önde gelen şehir merkezlerindedir.  Showroomlar, Service Plus merkezleri ve servis tesislerinin yanı sıra, şirketin 2017 yılının üçüncü çeyreği sonu itibarıyla dünya çapında 318 lokasyonu bulunuyor. Otomotiv devi, müşterilerin araçlarını şarj edebilecekleri veya servis sağlayabilecekleri servis merkezleriyle birleştirdi. Ayrıca, müşterilerin evinden araçlara servis yapan belirli alanlarda mobil teknisyenler Tesla Rangers’ı da kuruyor.

Tesla’nın elektrikli araç üretimindeki uzmanlığı, evden şebeke ölçeğine kadar pil enerjisi depolaması ve SolarCity’yi satın alarak güneş paneli ve solar kiremit üretimi, onu bir sonraki seviyeye taşımasını sağlıyor. Şirket, sürücülerin Tesla araçlarını yaklaşık 30 dakika içinde ücretsiz olarak tamamen şarj etmelerine olanak tanıyan kendi Supercharger istasyonları ağını kurdu. Tesla, çok çeşitli üretim ve montaj tesisleri işletmektedir.i.

Tesla’nın pillerini geliştirmek için fazlaca çalışması, maliyet düşürme hesaplamasına ve basitçe ölçeklendirmeye dayanıyor. Üretimi büyütmek, daha yüksek üretim verimliliği, iyileştirme ve maliyet düşürme gibi sonuçları sağlar.

Tesla Otomobil Yapımında Yenilikçi

Tesla, sportif Roadster ile otomotiv pazarına girdi. Bununla birlikte, 2012 yılında Model S olarak adlandırılan Sedan’ı piyasaya sürdüğünde Roadster’ı üretmeyi bıraktı. Şirket, Eylül 2015’te ilk SUV’si Model X’i teslim etmeye başladı. Ve sadece iki yıl sonra, Aralık 2017’de, İlk Model S teslimatlarına başladı.

Tesla Otomobil Yapımında Yenilikçi Davranışı ile Rekabette Önde

Apple’ın iPhone’u geliştirmesi ve Microsoft’un Intel çiplerini ve Dell bilgisayarlarını benzersiz bir şekilde kullanması gibi, Tesla da otomobillerini benzersiz donanımlar üzerine yazılım geliştirerek yapıyor. Bu, şirketin araçlarının yazılım işlevselliğini kolaylıkla geliştirmesini sağlar. Sadece daha az parça bırakarak, Tesla sahiplerinin toplam maliyeti, içten yanmalı bir araca göre önemli ölçüde daha düşüktür. Yağ değişimleri, ayarlamalar, susturucuların değiştirilmesi ve daha pek çok şey için masrafa gerek yoktur.

Tesla, pazara her zaman yeni ürünler getiriyor. Mart 2019’da tanıtılan elektrikli kompakt crossover ticari araç (CUV) olan yeni Tesla Model Y, 2020 yılı başlarında Fremont tesisinde üretime başladı.

2.El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here