Porsche Tam 70 Yaşında!

0
4255

“Yaş yetmiş” diye başlayan bir deyiş var bizde, onu hiç anımsamayın çünkü konu, spor bir otomobilin yaşı olunca işler tam tersine değişiyor. Yetmiş yılın verdiği tasarım, ergonomi, ekonomi, kitle kalite algısı yönetimi ve daha fazlası için müthiş bir deneyim birikimi giriyor devreye.

Porsche markası, çetin savaşlar görmüş Almanya’nın kalbinde duran gerçek bir dünya markası olmayı başarmış çok özel bir dokuya sahip. 70 yıllık yaşanmışlık ona, öyle çok yakışıyor ki…

Keyifli bir Porsche görsel şöleni için galerinin üzerine tıklayın!

Savaştan çıkmış bir ülkenin ekonomisini canlandırma sürecinde otomotive yaptığı yatırımsa takdiri hak ediyor. Sadece Porsche değil, BMW, Mercedes ve daha neler neler…Porsche 70 yaşında derken onun kurucusu ünlü mühendis Ferry Porsche’yi anmamak olmaz. Ferry Porsche’nin babası da Volkswagen’in ünlü kaplumbağa modelinin tasarımcısıydı, bu arada. 

İlk Porsche modeli, 1948’de üretildi. 911 modeli ise markanın en fazla öne çıkan yıldızı oldu. 911 modeli için pek çok otomobil tutkunun hayali demek de yanlış olmaz. Porsche Macan, Porsche Cayenne, Porsche Panamera gibi efsane modeller de üretildi elbette. 

Porsche’un geleceği ise elektriklide. Elektrikli Porsche modellerini yakında çok daha fazla göreceğiz. Çünkü Porsche markası elektrikli motor teknolojisine çok ciddi yatırım yapıyor. Hatta Almanyan Zuffenhausen kasabasında elektrikli motor üretimi için özel bir alan açıldı. Burada üretilen Porsche Mission E modelinin prototipi de şimdiden epey ilgi gördü.

70’inci Yaş Günü Kutlamaları

Porsche 70. yaş günü için Avrupa’da kutlama planları yapıyor. İngiltere’de, Almanya’da Los Angeles’te ve farklı yerlerde doğum günü kutlamaları yapılacak. 

Porsche marka araçlar ilginizi çekiyorsa arabam.com Porsche test içeriklerine göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca arabam.com sıfır km ilanları veya ikinci el ilanları içinden Porsche ilanlarını süzerek inceleyebilirsiniz. 

İkinci el Porsche fiyatlarını görmek için buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here