Honda S660

Honda Nisan 2015’te Japonya pazarında orta motorlu kei aracı olan Honda S660 Roadster’ı piyasa sürdü. Bu araç sadece Japonya’da üretilip satılan bir modeldi. Honda S660’ dış pazarlarda her ne kadar isteyeni olsada satışı yoktu. Aracın kei otomobili olması ne demektir? Buna bir bakalım. Kei otomobil Japonya’da mini sınıf binek otomobiller ile mikrovan ve kamyonetler için kullanılan araç kategorisidir.

Son beş yılda Honda’nın minik spor otomobili S660’ın global pazarda satılacağına yönelik çok fazla söylenti ortaya çıktı ancak bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Bu süreçte göze çarpan diğer şey ise araç için piyasaya sürülen çeşitli varyantlar, özel sürümler ve özel gövde kitleriydi.

Mugen’dan S660 modifiyesi

Son yayımlanan S660 projesin resmi bir Honda çalışması değil, ancak bu onu daha az ilginç hale getirmiyor. Bu çalışma bir Mugen modifiyesi. Öte yandan, Honda ile Mugen arasındaki çok yakın bağlar göz önüne alındığında yarı resmi olduğunu söyleyebiliriz.

Güncellenen 2020 S660 için stil ve süspansiyon yükseltmelerİ 28 Ağustos’ta yayınlanacak. Japonya’daki Honda Cars ve Mugen Bölge bayilerinde satışa sunulan parçalar , 2020 Tokyo Otomobil Salonunda tanıtılan Mugen S660 Concept’ten ilham alıyor.

Mugen tarafından modifiye edilmiş Honda S660 Roadster

Dış kısım için, özel parçalar, tümü vakumla oluşturulmuş KKD’den yapılmış bir ön aero tamponu, yan etekler ve arka aero tamponu içerir. Standart öğenin yerini alan ön tampon, aracın gövde rengini Dark Gun metalik boyayla birleştiren iki tonlu bir kaplamaya sahiptir. İsteğe bağlı olarak LED sis farları ve aero aydınlatma sistemleri de eklenebilir.

Arkada, aero tampon hem Mugen spor susturucu hem de standart susturucu ile uyumludur. Yalnızca araç üst paragrafta anlatılan gövde rengindedir ve standart olanın yerini alır. Etekler, gövde yanlarının alt tarafına tutturulmuştur ve gövde rengini Dark Gun metalik boyayla birleştiren iki tonlu bir kaplamaya sahiptir.

Dış yükseltmeleri tamamlayan, yeni tasarlanmış ‘FR8’ metalik Grafit Tabancası kaplamalı dövme alüminyum jantlardır. İlginç bir şekilde, sırasıyla 165/55 R15 ve 195/45 R16 lastiklerle ön aksta 15 × 5 inç ve arkada 16 × 6 inç jantlarla kademeli bir düzende geliyorlar.

Özel Mugen kitleri ile donatılmış Honda S660

S660’ın sürüş özelliklerini iyileştirme söz konusu olduğunda Mugen, pürüzlü yüzeylerde titreşimler ve sesler çıkaran ve direksiyon stabilitesini, manevra kabiliyetini ve kullanımı iyileştiren bir dizi Yamaha Performans Amortisörü sunar.

Bir araya getirildiğinde, müşteriler tüm bu özel parçaları 583.000 yen veya yaklaşık 5.000 ABD doları tutarında alabilecek. Mugen, bu yılın sonunda Honda S660 için karbon ön ızgaralar, arka kanatlar, motor kaputları, spor susturucular ve çanak koltuklar dahil olmak üzere daha fazla özel parça piyasaya süreceğini açıkladı.

Fotoğraf Galerisi:

Honda ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here