Yeni bir Rolls-Royce prototipi ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde Wraith Shooting Brake şeklinde bir Rolls-Royce prototipi, kamuflajla kaplanmış testlerde görüntülendi ve yeni bir tek seferlik model olabileceğine dair spekülasyonlara yol açtı. Çekilen videonun tam olarak nerede çekildiği belli değil ama Rolls-Royce bir Shooting Brake şeklini alıyor.

Shooting Brake şeklinde bir Rolls-Royce prototipi

Arkadan bakıldığında, bir Rolls-Royce’a bile benzemiyordu, bu yüzden tavan çizgisinin, arka kemer/tampon ve arka lambaların şekli tuhaf. Sadece arabanın ön tarafına gidildiğinde onun gerçekten bir Rolls-Royce olduğunu görebiliriz. Yakından bakıldığında ise prototipin yanında ‘The Legendary 7. London’ yazan bir çıkartma olduğunu da fark edilmiştir.

Rolls-Royce, merak uyandıran yeni bir Shooting Brake modelini mi test ediyor?

Gördüklerimizin bir açıklaması, bunun yakın zamanda bir dizi patent görselinde ortaya çıkarılan bir Rolls-Royce’un erken bir prototipi olabileceğidir . Bu fotoğraflar, ahşapla kaplı gibi görünen ayırt edici bir tavan çizgisi ve tavan kapağına sahip ilgi çekici bir modeli ortaya çıkardı. Tasvir edilen araba aynı zamanda bir dizi uçan payandayı da sallıyordu ve bu yeni tasarımı gizlemek için bazı dramatik gövde kaplamalarının kullanılması Rolls-Royce için mantıklı olacaktır.

İngiltere’nin DVLA web sitesinde plaka üzerinde yapılan bir araştırma, bu plakanın ilk olarak 2016 Rolls-Royce için kullanıldığını ve arabanın çift turbo şarjlı 6,6 litrelik V12 motorla çalıştırıldığını ortaya koyuyor. Tuhaf bir Rolls-Royce Shooting Brake prototipinin test edilmesinden sadece birkaç gün sonra, aracın kapakları kaldırıldı.

Carat Duchatelet adlı Belçika’nın küçük bir karoser üreticisinden; Rolls-Royce Shooting Brake

Bu araç esmi bir Rolls-Royce modeli değil ve bunun yerine Carat Duchatelet adlı Belçika’nın küçük bir karoser üreticisinden geliyor. Araba resmi olarak Carat Duchatelet Silver Spectre Shooting Brake olarak adlandırılıyor ve bir Rolls-Royce Wraith’e dayanıyor.

Tasarım Niels Van Roij Design’ın zihninden geliyor ve karoser yapımcısı lüks iki kapının şeklini dönüştürmek için sayısız saat harcadı. Wraith’i bir Shooting Brake’e dönüştürmek için, üst tavanı değiştirdi ve arka kapağa kadar uzattı.

Ayrıca Rolls-Royce karakterine şaşırtıcı derecede iyi uyan dik eğimli bir arka cam da var. Yeni çatı tasarımını tamamlayan unsurlar, yeni C sütunlarına kadar uzanan uzun yan camlardır.

Birkaç başka dış modifikasyon yapılmış gibi görünüyor ancak araba, pencere çevreleri ve ön ızgara dahil olmak üzere çeşitli gümüş ve krom vurgularla sofistike bir koyu kırmızı tonu sallıyor. Karoser ustası henüz Shooting Brake’in iç fotoğraflarını yayınlamadı ancak bagajın siyah, beyaz ve kırmızı deri karışımı ile kaplandığını görebiliyoruz. Üç renkli deri kaplama kabinin geri kalanı boyunca devam ediyor gibi görünüyor.

Bu çarpıcı Rolls-Royce, Shooting Brake isteyen bir Wraith sahibi tarafından görevlendirildi. Bu ilk birimin ne kadara mal olduğu belirsizliğini koruyor ancak karoser üreticisi toplam yedi örnek oluşturmayı planladığını söyledi.

Fotoğraf Galerisi

Rolls-Royce ile alakalı diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here