Jeep, Grand Wagoneer Hayranlarını Bir Kez Daha Üzdü

Jeep 2011 senesinde Grand Wagoneer modeli için hayranlarını mutlu edecek bir paylaşım yapmıştı. O açıklama da Jeep’in Grand Wagoneer modelinin 23 yıllık bir aradan sonra 2014 yılında geri döneceğiydi.

Planlar gerçekleşmedi ve (Fiat Chrysler Automobiles) FCA’nın ünlü iyimser beş yıllık planlarında ya da bilindiği şekliyle beş yıllık plana yönelik yayınlarında vaat edilen diğer geri dönüşler de olmadı.

Jeep’in 3 Eylül açıklaması

Yaklaşık on yıllık sahte umutların ardından Jeep, merakla beklenen üretim modelini 3 Eylül’de açıklamaya hazır görünüyordu. Etkinlik ile alakalı sayısız teaser görüntüsü ve videosu yayınladılar, ancak 27 Ağustos 2020’de üretim modelini değil, sadece bir konsept göstereceklerini açıklayarak rastgele bir bomba bıraktılar.

Jeep Grand Wagoneer’in 3 Eylül Etkinlik Afişi

SUV önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek ve 2021’in ikinci çeyreğinde standart Wagoneer ile birlikte üretime geçeceği için bu hayal kırıklığı yaratıyor ve açıklamalarla çelişerek kafa karıştırıyor.

Bunu bir kenara bırakırsak, Grand Wagoneer üretim modelinin Ram 1500’e dayalı olması ve pikap ile motorları paylaşması planlanıyor.
Bu, 305 hp (224 kW / 309 PS) ve 269 lb-ft (364 Nm) torka sahip 3.6 litrelik bir V6 ve 395 hp (291 kW / 400 PS) dışarı pompalayan 5.7 litrelik bir V8 ve 410 lb-ft (556 Nm) tork bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. FCA ayrıca bir plug-in hibrit versiyon için planlarını onayladı ve modele 3.0 litrelik Eco Diesel V6 motor sunulma ihtimali de var.

Test sürüş denemelerinde çekilmiş Jeep Grand Wagoneer’e ait fotoğraf
Test sürüş denemelerinde çekilmiş Jeep Grand Wagoneer’e ait fotoğraf

Jeep, Grand Wagoneer’ın sadece bir konsept olduğunu ortaya koymanın yanı sıra, Wrangler 4xe plug-in hibridin aynı etkinlikte piyasaya çıkacağını doğruladı. Başlangıçta CES’te gösterildi ve ön camın tabanına entegre edilmiş bir şarj bağlantı noktasına sahip.

Jeep teknik özellikleri gizli tutuyor, ancak çevre dostu arazi aracı Aralık ayında satışa çıkacak. 27 Ağustos’un erken saatlerinde “Jeep Wrangler 4xe. Daha az ses. Daha fazla doğa. Aralık 2020’de geliyor. Jeep. Sadece biri var.” sözleri ile iddialı yeni bir teaser videosu yayınladılar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here