Herhangi bir şirketin başında olmak zor, ancak çok az CEO, müşterileriyle McLaren’in CEO’su Mike Flewitt kadar bağlantıda kalabilir. Çoğu müşteride e-posta adresi vardır, bu nedenle gelen kutusu, bir CEO’nun gmail hesabından ziyade bir YouTuber’ın yorum bölümüne benzer. Şirket için Müşterilerden McLaren’e sürekli bir çok fazla araba yapmayın tavsiyesi veriliyor. Gelin bu tavsiyeyi birlikte inceleyelim.

Müşterilerden McLaren’e Tavsiye

Ve müşterilerin Flewitt’e söylediği açık bir isteği var bu ise şirketin çok fazla araba üretmemesidir. Müşteriler özellikle arabalar arasında bir geçit istemiyor.

Bu apaçık mantıksız gelebilir, ancak diğer süper otomobil üreticilerinin gittikçe daha fazla yaptığı bir şey. Açıkçası Porsche ve Lamborghini var, ama Aston Martin bile DBX’i yaptı. Flewitt, McLaren’ı diğer markalardan farklı görüyor. Aston’ın aradığı ve Lawrence Stroll konsorsiyumu tarafından kurtarılmasına yol açan hızlı büyümeyle ilgilenmiyor.

Flewitt, yakın zamanda Car Magazine’e verdiği bir röportajda, “Umarım Aston için işler yolunda gider” dedi. Ancak o ve McLaren’ın farklı yollar izlediğini düşünüyor. Ayrıca “Bazen insanların McLaren ile yaptıklarımız konusunda muhafazakar mı yoksa hırslı mı olduğumuzu düşündüğünü merak ediyorum, çünkü sekiz yılda çok şey yaptık.” ekledi.

Müşterilerden McLaren'e Tavsiye

Gerçekten de 2020, Saber, 720S’nin ilk yarışı ve daha fazlasıyla McLaren için yoğun bir yıl oldu. Ancak üretim oldukça düşük kalıyor. Şirketin gelecek için planı, yılda 5.000 birimden fazlasını öngörmüyor. Flewitt, “Satılacak 10.000 McLaren olduğunu sanmıyorum” diyor. “Müşterilerimizden bir mesaj alırsak, bu çok fazla araba üretmemektir.

Bu mesaj, McLaren’in aktarma organlarını nasıl planladığını da etkiliyor. Marka yeni bir plug-in hibrit kasa planlasa da, yakın zamanda bir EV üretmeyecek. Flewitt, “Markamız tamamen motor sporları, süper otomobiller ve sürücü arabalarına dayanıyor” diye açıklıyor. “Markayı başka alanlara yaymak ve geçmişimizle hiçbir ilgisi olmayan bir ürüne marka güvenilirliği kazandırmak için henüz çok erken.” dedi.

Ancak rüzgar belirli bir yöne doğru esiyor ve Flewitt bunu fark ediyor. Car Magazine’e, McLaren’in yalnızca emisyon gereksinimlerini karşılamak için hibritleşmeye çalıştığını, ancak mühendisliğin McLaren rozetini takmaya değer bir şey yaptığını söyledi. “Teknolojiden daha iyi özelliklere sahip daha heyecan verici bir otomobil yapmak için yararlanmayı başardık, bu yüzden mantıklı.” dedi.

Müşterilerden McLaren'e Tavsiye

McLaren, 2021’de Artura’yı tamamen ortaya çıkardığında, hibrit güç aktarma organı hakkında daha fazla şey öğreneceğiz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here